Republikanci imaju plan da uklone Trampa

Zvaničnici Republikanske partije u SAD su bijesni zbog najnovijih ispada Donalda Trampa i aktivno razmatraju mogućnost kako da smijene kandidata u predsjedničkoj trci.

Svijet 04.08.2016 | 21:00
Republikanci imaju plan da uklone Trampa
Predsjednik Nacionalnog komiteta republikanaca Rins Pribus je veoma uznemiren zbog Trampovog odbijanja da podrži Pola Rajana za novi mandat predsjednika Kongresa, kao i znog sukoba sa roditeljima poginulog vojnika Humaina Kana, prenosi "Daily mail".

Majka stradalog američkog vojnika muslimanskog porijekla koji je ubijen u Iraku žestoko je prošle sedmice kritikovala Trampa, koji je na Tviteru njenom mužu poručio da je "Hilari glasala za rat u Iraku", a ne on.

Pribus je pozvao telefonom Trampa kako bi izrazio frustraciju zbog toga što je svađa sa porodicom vojnika skrenula pažnju sa kampanje.

On i mnogi drugi članovi partije smatraju da Trampovo ponašanje šteti republikancima jer od njegovog rezultata na izborima zavisi i koliko će oni mjesta imati u Predstavničkom domu i Senatu.

Jedan zvaničnik je rekao da Pribus razmatra koja su pravila za izbor novog kandidata u slučaju njegovog odustajanja od trke.

Međutim, da bi ga smijenili, Tramp mora da odustane od predsjedničke trke, a nema nikakvih naznaka da on to planira.

Dakle, jedini način da ga smijene jeste da ga ubijede da odustane i to do septembra, a zatim da lideri stranke izglasaju njegovu zamjenu.

U narednim danima će se, kako navodi CNN, Pribus i drugi zvaničnici, među kojima su Njut Gingrič i Rudi Đulijani, suprostaviti Trampu i razgovarati o njegovom ponašanju.

Pribus je prethodno već razgovarao sa Polom Manafortom, glavnim čovjekom Trampove predsjedničke kampanje, ali i sa Trampovom djecom.

S druge strane, Tramp kaže da su u njegovoj kampanji svi ujedinjeni i da ga podržavaju.

"U mojoj kampanji postoji jedinstvo, možda i veće nego ranije", rekao je on.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Karizma

04.08.2016 19:32

Ja njegove govore slusam kao zacarana. On pogadja u srz problematike i govori stvari u kojima se prepoznaju ne samo Amerikanci vec svi koji su dugo zivjeli na Zapadu. On je sigurno novi predsjednik SAD-a. Gospodja Klinton nema tu rjecitost i karizmu kao on.

ODGOVORITE
Name

Re karizma

05.08.2016 06:06

Da se kladimo da Tramp neće biti predsjenik ? Ne kontaš ti Američku politiku a i imaš rasizma u sebi kojeg bi trebala izbaciti iz sebe to nikom do sad nije dobro došlo

ODGOVORITE