Rusijo, ako slušaš, nađi Hilarine mejlove

Predsednički kandidat Donald Tramp pozvao je Rusiju da pronađe izgubljene mejlove njegove rivalke kandidatkinje demokrata Hilari Klinton.

Svijet 27.07.2016 | 22:40
Rusijo, ako slušaš, nađi Hilarine mejlove
Tramp je rekao na konferenciji za novinare u Majamiju da bi 30.000 nedostajućih imejlova sa privatnog servera Hilari Klinton "otkrili neke lepote" i uputio iznenađujući poziv nekoj stranoj sili da ih nađe.

"Rusijo ako slušaš, nadam se da ćeš moći da nađeš 30.000 imejlova koji nedostaju. Mislim da će ti se snažno odužiti naša štampa", rekao je Tramp.

Na to su ubrzo reagovali iz kampanje Hilari Klinton, predsedničke kandidatkinje demokrata.

"Prvi put jedan vodeći predsednički kandidat aktivno ohrabruje neku stranu silu da špijunira svog političkog protivnika", rekao je Džejk Salivan, savetnik u kampanji Hilari Klinton, i dodao da se tu radi o "pitanju nacionalne bezbednosti".

Ove izjave dolaze posle višednevnih optužbi oko objavljivanja preko Vikiliksa hakovanih imejlova Demokratskog nacionalnog komiteta koji pokazuju da su zvaničnici demokrata bili protiv Klintonkinog stranačkog suparnika Bernija Sandersa.

Kampanja Hilari Klinton tvrdi da je Rusija iza hakovanja kompjutera demokrata, i da su imejlovi objavljeni uoči konvencije demokrata da ojačaju Trampa.

Tramp je te tvrdnje odbacio i rekao da nije jasno ko je hakovao te imejlove, ali da je taj incident znak da strane zemlje više ne poštuju SAD. On međutim nije hteo da osudi akciju Rusije ili neke strane sile.

Međutim u prvom znaku rascepa između Trampa i njegovog kandidata za potpredsednika na izborima u novembru Majka Pensa, Pens je osudio svaku moguću sajber špijunažu neke strane sile. "Ako je Rusija ta i ako se oni mešaju u naše izbore mogu da vas uverim da obe partije i vlada SAD osigurati da će biti ozbiljnih posledica", rekao je Pens u saopštenju.

Rusija je demantovala da ima veze sa objavljivanjem imejlova ili bilo kakvo mešanje u američke izbore.

Izvor: B92

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

zumba

27.07.2016 20:52

Samo nenormalni ljudi podrzavaju ovog idiota Trampa.

ODGOVORITE
Name

putin

27.07.2016 21:14

Ne kaki zumba

Name

adzenda

27.07.2016 22:45

Zumba ne prdi u ladnu vodu, stvaras klobukove.

Name

Alfa

27.07.2016 23:31

Zumba,ja vjerujem da to nisi sam smislio!?

Name

посавина

27.07.2016 21:06

Какав био да био бољи је кандидат од клинтонове аждаје.

ODGOVORITE
Name

yugosloven

28.07.2016 03:29

OVAJ ZUTI STO JA NAVUKAO KOSU SA POTILJKA VECA BUDALA OD NASIH POLITICARA

ODGOVORITE