On je zaustavio bombaša u Njemačkoj

Paskal Bom (25) spasio je ko zna koliko života kada je Sirijcu Muhamedu Dalilu (27) zabranio ulaz na muzički festival u Anzbahu jer nije imao kartu.

Svijet 27.07.2016 | 10:00
On je zaustavio bombaša u Njemačkoj
Naime, Sirijac je obeshrabren otišao i razneo se bombom u jednom baru ranivši 15 ljudi.

"Nadao se da ću se predomisliti ili napustiti svoje mesto. Uporno je nekome telefonirao. Primetio sam ga jer me gledao veoma nervozno", rekao je Bom za nemački list Bild. "Svaki pokret mu je bio nekontrolisan i stalno je gledao da li ga neko posmatra", dodao je.

Njihov susret dogodio se svega 30 minuta pre nego što se Dalil razneo. Njemu je inače dvaput odbijan azil i trebalo je da bude deportovan u Bugarsku. U trenutku eksplozije, radnik obezbeđenja se sledio i video je stolice kako lete.
"Video sam povređene ljude koji su u krvi ležali na podu. Odmah sam pozvao Hitnu pomoć i vatrogasce", kazao je.

Da je terorista ušao na muzički festival, na kome je bilo oko 2.500 ljudi, bilo bi mnogo žrtava. Stradao je samo Dalil, a povređeno je 15 ljudi.


Foto: AP

U njegovom telefonu otkriven je snimak na kojem se zaklinje na vernost Islamskoj državi, a ta teroristička organizacija je i preuzela odgovornost za eksploziju.

Ovaj napad je već četvrti u Nemačkoj za samo nedelju dana, a šesti u julu u Evropi.

(Dejli mejl)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

yugosloven

27.07.2016 08:29

KAKO TELEFON OSTADE ISPRAVAN

ODGOVORITE
Name

Misko

27.07.2016 09:10

Memorijska kartica moze odtati ispravna i u unistenom telefonu.

Name

Kobac

28.07.2016 06:21

Sve prolazi kroz satelit ni kartica ni telefon ne trebaju svaki smart telefon se prati i čak mogu te gledati preko tvoje kamere

ODGOVORITE