Video - I jare i pare: Srbi pokupili i priznanja i "kintu"!

MVP, MVP, MVP - Marko Ivović. Srećko Lisinac u idealnom timu, kao najbolji bloker. Milion dolara "orlovima" za zlatnu medalju.

Ostali sportovi 18.07.2016 | 08:15
Video - I jare i pare: Srbi pokupili i priznanja i "kintu"!
Ekipa Nikole Grbića osvojila je prvi trofej u ovom takmičenju, Ivović je bio jedan od najboljih igrača u pobedi nad Brazilom 3:0 u finalu sa 16 poena, dok je i ceo turnir odigrao na vrlo visokom nivou.

Konkurenciji je, iako je bilo još važnih igrača na putu ka poljskom zlatu, postavio lestvicu previsoko – Marko Ivović s pravom je izabran za najkorisnijeg igrača F6 turnira u Krakovu.

On je previše skroman da to kaže, ali zaista nije bilo dileme oko toga ko će biti MVP nakon onakve partije u finalu.

Marko Ivović proglašen je s pravom za najboljeg igrača F6 turnira u Krakovu, gde je Srbija osvojila zlato atomskom igrom u najvažnijem meču protiv Brazila.

Kako Ivović, tako i ostali odbojkaški reprezentativci Srbije bili su jako srećni i uzbuđeni posle osvajanja prve zlatne medalje u Svetskoj ligi i svi su složni u oceni da je to timski uspeh.

"Baš ne znam šta da kažem posle ovoga. Prvo, završili smo vremenski ne znam za koliko. Bilo je neočekivano lako, neočekivano. Još ne znam šta smo uradili, ali stvarno ne znam. Na kraju, da čestitam ekipi, svima i momcima koji su bili s nama i onima koji su ih zamenili, ovo je uspeh svih nas. Ja iskreno ne znam šta da kažem, čestitam ekipi, čestitam svima i hvala svima", rekao je Ivović na terenu odmah posle pobede.

Pojedinačne nagrade: MVP Marko Ivović (Srbija), Tehničar:Simone Đaneli (Italija) Korektor:Valas De Soza (Brazil) Blokeri: Srećko Lisinac (Srbija) i Mauriciosoza (Brazil) Primači:Marko Ivović (Srbija) i Antona Ruzije(Francuska) Libero:Ženja Grebenjikov (Francuska)

Priznanja i milioni!

Srpski odbojkaški reprezentatativac Marko Ivović proglašen je za najkorisnijeg igrača završnog turnira Svetske lige, koji je održan u Krakovu. Ivović je ujedno i član idealne postave, gde mu društvo pravi još jedan srpski as Srećko Lisinac. Finansijska nagrada za MVP priznanje iznosi 30.000, a za idealni tim 10.000 dolara. Osvajaču Svetske lige, Srbiji, pripalo je milion dolara!Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar