Nova pucnjava u SAD, ubijena tri policajca

Trojica pripadnik policije ubijena su, a još petorica su ranjena iz pištolja u Baton Ružu u američkoj državi Lujzijani, javlja CNN.

Svijet 17.07.2016 | 21:00
Nova pucnjava u SAD, ubijena tri policajca
"Pucnjava je još u toku. Policija je na terenu. Pokušavamo da regulišemo situaciju", rekao je za CNN predsednik okruga Kip Holden.

Među žrtvama su, kako saznaje CNN, šerif i dvojica njegovih zamenika. Mediji javljaju da je ubijen i napadač, čiji motiv je još uvek nepoznat. 

Gradonačelnik Baton Ruža Kip Holden naveo je da zvaničnici pokušavaju da ustanove o kakvoj se situaciji radi, prenosi CNN.

Da podsetimo, u Baton Ružu je nedavno organizovan niz protesta nakon što su ubijeni Afroamerikanci, a potom je usledio niz napada na policiju,

U pucnjavi koja se dogodila u Dalasu, osumnjičeni Majka Džonson ubio je pet policajaca.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rralno

17.07.2016 15:55

U Americi u ovoj godini je poginulo vise ljudi u pucnjavi, vec u teroristickim napadima. I oni daju lekcije o demokratiji?!

ODGOVORITE
Name

Za nevjerovati

17.07.2016 17:03

Bilo je mnogo ubistava afro-amerikanaca u zadnjih par godina. Ono sto moram da naglasim je da nije samo rasna netrpeljivost u pitanju nego su odredjeni policajci jednostavno zedni krvi, i ubijaju jer znaju da nece odgovarati za ta ubistva. Ne radi se o ubijanju okorjelih kriminalaca, nego obicnih gradjana. Pogledao sam na internetu video koji zorno prikazuke situaciju u kojoj policajac zaustavlja vozilo koje mu je prethodno blicnulo. Vozac je bio mladic od nekih 18 godina. Policajcu se nije dopalo sto mu je blicano kada su se vozila mimoilazila. Momak je objasnio da je bio zaslijepljen. Usli su u diskusiju, momak kod sebe nije imao vozacku dozvolu, policajac ga je oborio na zemlju, pokusavao momku staviti lisice, zatim izvadio pistolj i zrtvu ubio. Cim sam cuo glas policajca odnosno nacin obracanja tom vozacu znao sam da ima vrlo lose namjere. Momak je bio bijelac kao i policajac. Za ubistvo, policajac je oslobodjen svake krivice. Pucao je u mladica dok je ovaj bio na zemlji, licem okrenut prema zemlji, bez ikakve mogucnosti da naudi policajcu. E takve stvari su izazvale ova ubistva policajaca sirom SADa. Sada ginu oni picajci koji vjerovatno nisu krivi, dakle i oni bivaju upucavani zbog pogresnih postupaka svojih kolega. Naravno da su najkrivlji oni koji su to tako postavili. Pitam se kakav je to sistem i kakvo je to pravosudje ako te policajac moze ubiti na trotoaru ili ako te zaustavi zbog saobracajnog prekrsaja i jednostavno zato sto mu se tako hoce.

ODGOVORITE