"Bespredmetne optužbe gradonačenika"

Odbornici nove skupštinske većine u Bijeljini Mićo Živić i Srđan Mijatović nazvali su spekulacijama svaki pokušaj gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića da optuži novu skupštinsku većinu za gubitke u budžetu, odnosno za zaustavljanje aktivnosti u Industrijskoj zoni dva, zahtijevajući od gradonačelnika Miće Mićića da transparentno objasni javnosti zašto prikriva stanje u budžetu i opstruiše rad Gradske skupštine.

Republika Srpska 15.07.2016 | 18:53
"Bespredmetne optužbe gradonačenika"
Gradonačelnik Mićić vrši opstrukciju rada Gradske skupštine istovremeno nepoštujući njihove odluke, a jedna od činjenica koja potkrepljuje ovu tvrdnju je i neprosleđivanje rebalansa budžeta grada Ministarstvu finansija, a koji se prema navodima odbornika dr Srđana Mijatovića skoro mjesec dana nalazi u kabinetu gradonačelnika.

“Gradonačelnik ne želi da potpiše rebalans budžeta. On stoji na njegovom stolu, nemamo odobrenje ministarstva finansija, nemamo mogućnost da radimo neke projekte koji su bitni. Čini mi se da ovim neusvajanjem rebalansa budžeta u našem gradu, gradonačelnik baca prašinu u oči javnosti ne želeći da priča o tome da je budžet grada prezadužen, da imamo milionski deficit, dug prema dobavljačima od 5,5 miliona KM, a čini mi se da građani zaslužuju da znaju da je ovaj budžet u tolikom deficitu.”

Novinarima se obratio i Mićo Živić, odbornik u Gradskoj skupštini, osvrćući se na navode po kojima je nova skupštinska većina zaustavila aktivnosti u “Industrijskoj zoni 2” zbog čega je budžet “oštećen” za više od 2 miliona KM.

“Ono što bih ja pitao gradonačelnika je: Na koji smo to način mi oštetili budžet i ko su ti investitori koji treba da se pojave na ovom prostoru i zašto se ne objelodane imena tih firm. Mi kao skupštinska većina stojimo im na raspolaganjnu da pomognemo. Da li su to firme koje će proizvoditi i zapošljavati nove ljude ili su to trgovački lanci, pumpe ili nešto slične namjene, jer zanamo da je lokacija atraktivna? Ono što je još jedna spekulacija u poslednje vrijeme je da smo mi kao skupštinska većina oštetili budžet za 350 000 KM zato što su postavljeni novi načelnici. Pitam se onda zašto je gradonačelnik postavio tolike načelnike i oštetio budžet za 350 000KM? “

Živić se osvrnuo i na Agrarni fond navodeći da je svima poznato da će 370000 KM otići u predizbornu kampanju, kao i da su određena sredstva za poljoprivredu i turizam već potrošena i to u svrhe za koje nisu namjenjena. On je takođe dodao da je smjena Milorada Sofrenića sa pozicije načelnika Odjeljenja za finansije javnosti predstavljena tako da je on gubitkom pozicije postao Socijalni slučaj i žrtva.

“Svi vi znate koliko taj čovjek manipuliše gradom. Imam hrabrosti da kažem zašto. Onaj ko je dobar sa njim ima mogućnost naplate potraživanja, a onaj ko ima suprotno mišljenje neće naplatiti svoja potraživanja, što se pokazalo i izvještajem budžeta i dinamike plaćanja.”

Odbornici skupštinske većine su naveli da smatraju da Bijeljina mora da bude otvoren grad, da su gradu potrene promjene i mladi ljudi.

Pogledajte prilog: 



BN televizija