Donjeck granatiran pet sati, ostale ruševine

Najmanje četiri osobe su ranjene, a osamdesetak stambenih kuća oštećeno nakon što su snage bezbjednosti izvele artiljerijsko granatiranje Gorlovke i Donjecka.

Svijet 11.07.2016 | 09:18
Donjeck granatiran pet sati, ostale ruševine
 Granatiranje se dogodilo u noći između subote i nedjelje. Ukrajinski vojnici ispalili su približno 308 granata duž cijele linije razgraničenja, javila je Donjecka novinska agencija.
Tokom napada korišćena su borbena pješadijska vozila, raketni bacači i malokalibarsko oružje.

"U artiljerijskom napadu u kom su korišćene granate kalibra 152 mm i minobacačkom napadu na Nikitovsku oblast Gorlovke i Petrovsku oblast Donjecka ranjena su četiri civila.  Takođe, tokom granatiranja Gorlovke i Donjecka uništeno je 10, a oštećeno oko 70 stambenih objekata“, rekao je zamjenik komandanta operativne komande "Donjeck“ Eduard Basurin.

Prema riječima lokalnog stanovništva, granatiranje je počelo oko 23 časa i trajalo do 4.30 ujutro. Sve to vrijeme ljudi su se skrivali u skloništima. Granate su, kako svjedoče mještani, padale čak i u centru Nikitovske oblasti, gdje su posljednji put granate letjele u zimu 2015. godine.

Takođe je javljeno da je kao rezultat granatiranja ova oblast ostala bez struje.

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. počele vojnu operaciju protiv samoproglašenih republika Donjecka i Luganska, koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. godine.

Prema najnovijim podacima UN, u sukobima je stradalo više od 9.400 ljudi.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

realno.

11.07.2016 18:25

čudno'da neizpale par raketa na Kijev.tek tada bi DRUGAČIJE razmišljajo! kralj čokolada.neće DUGO proći! dogodićese.

ODGOVORITE
Name

vrs rvi

13.07.2016 11:55

Znači nacisti hoće opet da ginu pa traže đavola. Pa dobro neka im bude. Oni znaju samo ubijati civile jer vojno ne mogu nigdje proći. To se na kraju debelo naplati.

ODGOVORITE
Name

cica.

15.07.2016 17:19

tako'to rade Dolfijevi unuci.sa takvima nema milosti.