Gligorić: Specijalci u prelaznom roku

Prije gotovo godinu dana objavio sam tekst o Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske i pravom razlogu zbog kojeg je formirano. Nakon desetogodišnjeg specijalnog rada, ostaje da se vidi kako će režim zbrinuti njegove specijalce (priča se da neki već danima kampuju u Keju Budimira Stankovića jer im je on obećao da će srediti da pređu u Posebno odjeljenje Okružnog suda, iako ne zadovoljavaju ni elementarne uslove).

Republika Srpska 04.07.2016 | 11:02
Gligorić: Specijalci u prelaznom roku
Priča o Specijalnom tužilaštvu je tipična balkanska priča o iznevjerenim očekivanjima, prebacivanju krivice na nekog drugog, razvodnjavanju i beskrupuloznom laganju.

Na žalost svih nas, istina je da je Specijalno tužilaštvo formirano, ne da bi vodilo, nego upravo da bi obustavljalo istrage i izuzimalo predmete Okružnog tužilaštva u slučajevima kada odmotavanje kriminalnog klupka počne opasno da se približava nesumnjivom šefu svekolike mafije i njegovim kumovima.

Glavni specijalni tužilac ima na raspolaganju „specijalno“ formulisan član 3. u Zakonu o suzbijanju organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, da može sam, na osnovu sopstvenog  „istančanog“ sluha da odluči da li je nešto u njegovoj ili nečijoj tuđoj nadležnosti, a kako sam za sebe kaže „moja bi odluka bila neustavna samo kad bih ja preuzeo bilo koji predmet koji ne potpada pod obeležja zakona, odnosno onaj koji nije od posebnog interesa za Republike Srpske, kako to definiše zakon.

A u proteklih sedam godina, koliko sam na ovoj funkciji, još nisam izašao iz okvira ovog člana.“ Ko mu ne bi vjerovao? Čovjek sam za sebe lijepo kaže da nije! Ako treba može i da se zakune.

Specijalno tužilaštvo je od svog osnivanja 2006. do 2012.g. (do kada je podnosilo kakve-takve izvještaje, više se izgleda time ne zamaraju) donijelo 310 naredbi o nesprovođenju istrage i 38 naredbi o obustavi istrage, dok je u istom periodu podiglo 89 optužnica.

Kada bi se izanaliziralo ono što su zataškali u odnosu na ono što su procesuirali, stekla bi se prava slika o tome zašto je Specijalno tužilaštvo – specijalno.

U otvorenom pismu glavnom specijalnom tužiocu iz 2010.g. Centar za humanu politiku navodi da su od 2006. do 2010.g.

Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske podnijeli više zahtjeva ili prijava zbog sumnje da su odgovorna lica iz institucija entitetske i lokalne vlasti izvršila najteža krivična djela organizovanog i privrednog kriminala i oštetila budžete za više od milijardu KM, koje je ovo tužilaštvo ignorisalo.

Posebno su istakli prijavu protiv odgovornih lica iz Poreske uprave zbog sumnje da su kao organizovana grupa izvršili više krivičnih djela kada su propustili da naplate više od milijardu KM javnih prihoda i više prijava protiv načelnika opštine Doboj i drugih zbog sumnje da su kao organizovana grupa u proteklih osam godina izvršili više krivičnih djela, prilikom čega su ovu opštinu oštetili za oko 30 miliona KM.  

Od glavnog specijalnog tužioca su zatražili da njima i javnosti odgovori zbog čega se ravnopravno ne tretiraju sve prijave i zahtjevi, po kojim kriterijima ovo tužilaštvo pokreće istrage u svakom stotom slučaju iz njegove nadležnosti i da li Specijalno tužilaštvo RS selektivno postupa samo po zahtjevu ili uz saglasnost Vlade RS i drugih centara moći.

Jedan od ključnih slučajeva zataškavanja je onaj iz 2011.g., kada je, samo pola godine kasnije nakon što je Tužilaštvo BiH predmet “Dodik i drugi” ustupilo Specijalnom tužilaštvu, donesena naredba o obustavljanju ove istrage.

Podsjećanja radi, optužnica je teretila Milorada Dodika, šest ministara u tadašnjem sazivu Vlade RS-a, isto toliko visokih funkcionera i rukovodilaca javnih institucija, i vlasnika i direktora kompanije Integral iz Laktaša za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja, pranje novca i poresku utaju prilikom izgradnje zgrade Vlade u Banjoj Luci i dionice autoputa Gradiška – Banja Luka, pri čemu je budžet RS-a oštećen za oko 115 miliona KM.

“Analizom dokaza, dolazimo do zaključka da nema dovoljno dokaza da je Dodik Milorad u svojstvu predsjednika Vlade RS iskoristio svoj položaj ili ovlaštenje, prekoračio granice svog ovlaštenja ili da nije izvršio službenu dužnost, odnosno nema dovoljno dokaza koji bi ukazivali na postojanje namere osumnjičenog da sebi ili drugom pribavi imovinsku korist. Naime, sva pitanja oko investicionih ulaganja na izgradnji autoputa E-661 Gradiška – Banja Luka u periodu 2006. i 2007. godine rješavala je Vlada RS na sjednicama, a navedene odluke su objavljene u Službenom glasniku RS, pa kako je Dodik Milorad u kritično vrijeme bio predsjednik Vlade, potpuno je jasno da je učestvovao u donošenju navedenih odluka i u tom svojstvu ih potpisivao, ali ih nije donosio sam”, navedeno je u Naredbi o obustavljanju istrage.

Ovdje su čak sami objasnili i način na koji su obavljene sve najveće pljačke Srpske. Odlukama kolektivnog organa, Vlade ili čak Narodne skupštine, koje su pretvorene u puke izvršioce želja neprikosnovenog Vladara, pokrivaju se mutni poslovi i sumnjivi ugovori, svi bez izuzetka sklopljeni na štetu opšteg interesa.Naravno da nijedna od ovih „specijalnih“ pljački NIJE bila od „specijalnog“ interesa za Republiku Srpsku niti u nadležnosti Specijalnog tužilaštva.

Glavni specijalni tužilac je nedavno donio naredbu o neprovođenju istrage u aferi „dva papka“ jer to, po njegovom nepogrešivom osjećaju NIJE bilo od posebnog interesa za RS, te je utvrdio (sam on zna kako) da nema dokaza o „kupovini“ poslanika, odnosno o krivičnim djelima davanja i primanja mita.

Specijalno tužilaštvo Republike Srpske odlučilo je da ne vodi istragu ni u predmetu Bobar banka, te je ovaj slučaj vratilo Okružnom tužilaštvu u Bijeljini, jer ni to NIJE bilo od posebnog interesa za Republiku Srpsku, zato što po njima „ne postoji sumnja u učešće lica iz entitetskih organa nije direktno oštećena imovina ili ugrožen budžet Srpske, niti su oni tu uočili elemente organizovanog kriminala“, uprkos šteti većoj od deset miliona maraka koliko je nestalo iz trezora Banke.

Nisu vodili istragu ni u slučaju „Trgoprodaja“ Prijedor, zato što se radilo o Budimiru Stankoviću, kumu i intimusu Predsjednika, koji se i dalje javno hvališe da upravlja Geodetskom upravom (na žalost to je živa istina).

Nije ih interesovao niti jedan prijavljen slučaj protiv zemljišno-građevinske mafije (lično sam podnio više krivičnih prijava), jer svi znamo kuda vode ti tragovi. Postoji nesumnjivo još mnogo prijavljenih krupnih slučajeva, koji nisu pobudili interesovanje Specijalnog tužilaštva, budući da su se oni specijalizovali za prikrivanje, zataškavanje i zakopavanje svih relevantih tragova koji vode do „krupnih zvjerki“.

Da ne bude da nisu nikada ništa uradili, pogledajmo sada neke od slučajeva za koje se glavnom specijalnom tužiocu „javilo“ da je za njih nadležan.

Specijalno tužilaštvo je 2007.g. spektakularnim hapšenjem funkcionera i službenika u Direkciji za privatizaciju pred TV kamerama, pokrenulo istragu za namještanje licitacije prilikom prodaje 66 državnih preduzeća. Znajući epilog ovog slučaja tj. da je pravosnažnom presudom utvrđeno da niko u Direkciji za privatizaciju nije počinio bilo kakvo krivično djelo u vezi sa privatizacijom državnog kapitala, postavlja se pitanje o stvarnom zadatku i namjeri „specijalaca“.

Činjenica je da ovi ljudi nikad više neće moći biti optuženi za ova ista krivična djela, što znači da se time definitivno stavila tačka na priču o kriminalnoj privatizaciji i zacementirale pozicije mnogih sumnjivih "biznismena" koji su na ovaj način došli do svog prvobitnog kapitala.

Sličan sudski završetak imale su i 2008.g. optužnice Specijalnog tužilaštva protiv bivšeg direktora Robne kuće Boska u Banjoj Luci, bivšeg ministra trgovine i turizma u Vladi RS-a i njegovog pomoćnika.

Okružni sud ih je oslobodio optužbi za nezakonitu prodaju poslovnih prostora ove firme, a Sud je Specijalnom tužilaštvu zamjerio da nisu razumljivo opisali činjenice, zbog čega mnogi imaju pravo da smatraju da je sudski proces protiv ovog trojca suštinski isfingiran da bi se pokazala nužnost hitne privatizacije “Boske”, ali i da bi se prikrile brojne nezakonitosti počinjene u tom procesu. Podsjetimo se da je upravo u vrijeme dok je trajao proces protiv Gašpara, Vrančića i Babića, Vlada Milorada Dodika prodala  banjalučku Robnu kuću beogradskom konzorcijumu “Zekstra –Delta”, što tek predstavlja aferu za sebe.

Optužnica za kriminal u Željeznicama Srpske koju je Specijalno tužilaštvo podiglo u junu 2008. g. protiv 12 osoba dovela je, istina, do osuđujuće, ali krajnje simbolične presude. Okružni sud Banja Luka osudio je sve optužene na ukupno 6 godina i 4 mjeseca zatvora, pri čemu ne bi trebalo smetnuti sa uma činjenicu da je svjedok optužbe, prije nego što je mogao da svjedoči, pronađen mrtav (navodno počinio samoubistvo), kao da je cijeli slučaj odvijao na Siciliji, a ne na brdovitom Balkanu.

Optužnica za kriminal u slučaju Rafinerije nafte iz Broda podignuta je 2009.g. Okružni sud je bivšeg direktora Rafinerije Iliju Drpu, te Milana Bogićevića, bivšeg ministra privrede, energetike i razvoja u Vladi RS-a, u martu 2011. godine osudio na simbolične 2 godine, odnosno godinu i šest mjeseci zatvora, zbog zaključivanja štetnog ugovora o preradi nafte sa kompanijom Vitol iz Švajcarske, što je, opet, samo vrh ledenog brijega kriminala u Rafineriji.

Specijalno tužilaštvo je 2010.g. podliglo optužnicu u slučaju Medicinska elektronika protiv: Mile Radišića, vlasnika firme Grand Trade iz Banje Luke, Željka Kataline, bivšeg v.d. direktora Medicinske elektronike, i dr. da su na nezakonit način manipulisali cijenom 3,5 miliona akcija preduzeća, oštetivši imovinu RS-a za blizu 1,8 miliona KM.

Vrhovni sud je donio osuđujuće presude (3 godine), ali je u međuvremenu Mile Radišić pobjegao u Beograd, izjavivši medijima da će se vratiti u Republiku Srpsku čim ponovo preuzme „kontrolu nad Tužilaštvom i Sudom“. Radišić je godinama, tačnije sve do 23. marta 2010. godine kada je uhapšen, tvrdio da je on lično postavio šefove Specijalnog tužilaštva. Od tada Radišić tvrdi da su mu se čelnici Specijalnog tužilaštva izmakli kontroli i da ih pod komandom drži Budo Stanković, kum i nesuđeni veleposjednik zemljišta u centru BL.

Bavili su se 2012.g. i načelnikom opštine Brod Milovanom Čerekom, koji je spektakularno uhapšen usred predizborne kampanje kao kandidat za prvog čovjeka opštine i koji je osuđen na 3 godine i 8 mjeseci zatvora za primanje mita. Iako su pare završile kod predsjednika SPRS-a Petra Đokića, koalicionog partnera niko nije smjeo ni krivo da pogleda, a kamoli privede.

Procesuirali su i slučaj „Fruktona“, čiji je epilog presuda Vrhovnog suda Srpske kojom su Nedeljko Popović, Slobodan Župljanina i Vitomir Đukić, zbog malverzacija prilikom privatizacije “Fruktone”, osuđeni na ukupno pet godina i tri mjeseca zatvora. U ovom slučaju je najintersantnije to da optužnica nije proširena na one koji su omogućili sva ta sporna i nezakonita knjiženja zemljišta i nekretnina „Fruktone“, iako prijava protiv ovih dugogodišnjih poslenika zemljišno-građevinske mafije postoji, kao i dokazi koji nisu mogli biti uništeni.

Mogli bismo i dalje redati „uspjehe“ Specijalnog tužilaštva, poput hapšenja šefice medicinskih sestara u KBC Paprikovac pod optužbom da je "kao šef jednog odjeljenja u Kliničkom centru Banjaluka, koristeći svoj službeni ili pretpostavljeni uticaj da se putem konkursa za prijem radnika u Klinički centar Banjaluka primi jedno lice na radno mjesto medicinskog tehničara, zahtijevalo od oštećenog lica određenu količinu novca".

Ili protiv policijskog službenika Raca Dejana zbog postojanja osnovane sumnje da je "kao policijski službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske  od oštećene zahtijevao, a dana 17.04.2015.godine i primio novčani iznos od 1.100,00 KM  da u okviru svojih ovlašćenja ne izvrši službenu radnju koju bi morao izvršiti".

Mogli bismo, ali nećemo jer svako može da ode na internet stranicu Specijalnog tužilaštva i vidi kakve optužnice OD POSEBNOG INTERESA ZA RS oni podižu. U međuvremenu, naravno, karavani prolaze..

Autor: Tihomir Gligorić

Komentari / 72

Ostavite komentar
Name

zajebant

04.07.2016 09:20

Jel' ovaj Gligorić stvarno misli da će neko čitati sve ovo?? ljudi danas jedva pročitaju par rečenica..i već prelaze na nesto drugo.. bolje bi mu bilo da je ukratko rekao to što je imao za reći.. ovako... samo se džaba napatio...

ODGOVORITE
Name

prle

04.07.2016 10:42

Samo se pati,slažem se...a kad im dodije ići će niz Vrbas...kao slučajno,desilo se. Bolje mu je da se skloni dok još nije kasno...jer svi to jako dobro znaju i dok se sve ne promjeni nema rješenja.

Name

Edit

04.07.2016 09:24

Čita li ovo neko

ODGOVORITE
Name

roko

04.07.2016 11:06

Vi koji Gligorica kritikujete vi se njega i plasite jer to je istina.

ODGOVORITE
Name

iz bivseg soec.tuzilastva

04.07.2016 11:32

Mnogi se mi pitamo sta ce sa nama obicnim ljudima biti tzioci ce se snaci kao i do sada.Za kije su radilu oni ce im i pomoci pa opet da rade za tajkune.Sta su puta vijecali da ovog covjeka" zgaze" ali neda Bog.

ODGOVORITE
Name

joj ljudi

04.07.2016 11:34

Milijarde su pokradene a oni nema dokaza.Ma bice uskoro bagro crvena.

ODGOVORITE
Name

Luka V.

04.07.2016 11:36

Ovo je za revolucije i teskih batina pa onda robija narode.

ODGOVORITE
Name

Poplava

04.07.2016 11:40

E jesmo stoka!!!!

ODGOVORITE
Name

Istina

04.07.2016 11:44

RTV BN, Potral BN, Slobodan Vaskovic i Tihomir Gligoric hvala vam sto postojite, jer ste vi glas naroda, glas obicnih i pokradenih gradjana.

ODGOVORITE
Name

Sds

04.07.2016 16:57

I szp-a!

Name

bl

04.07.2016 11:45

Pravosudna mafija a ovi ukinuti e ti su nam jebali mater za 10 milijardi.

ODGOVORITE
Name

da se ja piram

04.07.2016 11:47

Da ih propustim kroz sake kako bi Dodo i njegova bagra sve priznala i vratila opljackano narodu kao kod Putina.

ODGOVORITE
Name

re prle

04.07.2016 11:52

Sto bi se Gligoric sklanjao neka govori ako ima dokaze i treba da pise o svim lopovlucima rezima, a vi bi njega niz Vrbas, pa svi mi znamo ko je ubio Vukelica i druge mnoge ljude i nikad se ne otkri a pitas li se zasto? To je tako kad rezim ubija tj. DODIK MILORAD.

ODGOVORITE
Name

drug clan

04.07.2016 11:57

Ovo je privatna drzava Milorada Dodika i njegovih kumova i sve je ovo velika istina.Sve je kod nas privatizovano od snsd pa uzduz i poprijeko.STJ!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Ranko K

04.07.2016 11:58

Nije valjda da ce opet proci onaj polupusmeni Miodrag Bajic poltron Dodikov.Fuj!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Vuk

04.07.2016 12:00

Dobri covjece cuvaj se ove prizemne mafije koja je ogrezla u kriminalu a ruke su im krvave do ramena.

ODGOVORITE
Name

opa

04.07.2016 12:03

Ipak nece svi moci proci u tuzilastvo jer do sada ih je bilo 9 u Spec.tuzilastvu a po novom ih treba 6.Trijicu moraju zbrinuti kod Dodika za savjetnike gje je i ostala bagra.

ODGOVORITE
Name

Laktasi

04.07.2016 12:17

Jebes drzavu u kojoj se Budimir Stankovic za nesto pita.Taj treba na robiju 300 godina.

ODGOVORITE
Name

re zajebant

04.07.2016 12:19

Ti koji citaju par recenica sa onih 50% neobrazovani i jest nam ovako.Bagra alava uzjasila i mamuza nas napaceni narod.

ODGOVORITE
Name

Trn

04.07.2016 13:18

A zemljiste poljoprivredne skole koje je pokrao Budo Stankovic kum Milorada Dodika i koje s pravom proziva Dragan Cavic e to je isto pokrilo ovo Bajino tuzilastvo.I taki ode od geadjana banja luke 400 miliona.

ODGOVORITE
Name

vule

04.07.2016 13:19

Tacno to je rak rana naseg drustva.

ODGOVORITE
Name

sudija

04.07.2016 13:20

I sada to treba da rijesi najveci .... Milan Tegeltija potrcko Dodikov.

ODGOVORITE
Name

teslic

04.07.2016 13:23

Tiho imali tu nase Zeljkice ona je iz Teslica pa da malo o njoj pises da vidis kakvu vilu gradi.Odakle joj pare.Moteli se tuzilastvo zainteresovati za njeno porijeko imovine.

ODGOVORITE
Name

lili

04.07.2016 13:25

Ovi su sefovi onim specijalcimasto su opljackali pare na autoputu.Momci su to radili po naligu a sada se samo kola lome na njima.

ODGOVORITE
Name

Dragan

04.07.2016 13:40

Sudstvo u RS je privatno vlasništvo Mileta.

ODGOVORITE
Name

Zoro

04.07.2016 13:52

Dobar komentar dr Gligorica o radu specijalnog tuzilastva . Dodao bih samo jos da se od 320 odbijenih prijava od strane tuzilastva, 70 odnosi na prijave protv njega, sto znaci da je specijalno tuzilastvo najvise stitilo upravo dr Gligorica.

ODGOVORITE
Name

vole se

04.07.2016 13:58

Banda je uvezana kao crijeva ili zmije kada se mrijeste.No, doci ce i njima kraj i bice im tada tesko.Ne zavidim im.

ODGOVORITE
Name

savjetnik

04.07.2016 14:00

Samo treba ici na Dodika kada on padne ovi ce se sami prijavljivsti.

ODGOVORITE
Name

marko

04.07.2016 14:02

Respekt brateeeee

ODGOVORITE
Name

lik

04.07.2016 14:03

Samo Baju u bajbokanu i eto pravne drzave.

ODGOVORITE
Name

Iva

04.07.2016 14:05

Sve pohvale na ovom testu.Porazavajuce je to sto je sve u jos gorem oblik i vecoj steti

ODGOVORITE
Name

eh

04.07.2016 14:07

Da mi je jedan dan vlasti pa da pohapsim ove vlastodrsce i zavedem red.

ODGOVORITE
Name

re zoro

04.07.2016 14:13

E neka tebe tako brane a navuko si se na ovu prucu pa ti nije lako braniti Dodika i njegovu bulumentu.Mucit mnogo toga ili si teski lopov druge generacije ili ponizni bot.

ODGOVORITE
Name

Vukasin Maric

04.07.2016 14:18

Gligoricu nisam te bas nesto gotivio, ali postujem te zato sto imas hrabrost ko niko.Znam te iz rata bio si castan i posten.Kada su svi pljackali ti nisi i nije dzaba pok.general Slavko Lisica pisao o tebi u svoje dvije knige kao rijetko postenom covjeku.Dodik i ova bagra ti nisu ni do koljena.

ODGOVORITE
Name

Sinisa T.

04.07.2016 14:20

Bravo majstore!

ODGOVORITE
Name

Uprava

04.07.2016 14:22

A gdje nam je mali kockasti Budo sto po upravi zavodi strahovladu i krade kao sa bagerom.

ODGOVORITE
Name

referendum i tacka

04.07.2016 14:24

Da li je bilo pljacke naroda za vrijeme Dodikove - snsd vladavine?

ODGOVORITE
Name

ozna

04.07.2016 14:25

Tihomire cuvaj se!!!

ODGOVORITE
Name

uh

04.07.2016 14:26

Al ga ovaj zavuce...

ODGOVORITE
Name

Muk

04.07.2016 14:30

Kako ovi iz tuzilastva cute i hapaju.Za toliko godina rada nema stvarnih rezultata nego se uhvatili za Gligorica.Vise im je on nanio stete nego oni jadnici koji ga mrze a Dodik se preko pislusnika covjeku sveti.Ovdje se vidi ko je gubitnik.Odvratne rezimlije i pokvareni sistem koji su skrijili za sebe.Nece dugo.

ODGOVORITE
Name

Zile

04.07.2016 14:31

A sta je sa ministrom pravde Kasipovic Antonom je li on ono jos vrijedno uci.Ja sanera ...

ODGOVORITE
Name

kako dalje

04.07.2016 14:36

U RS vidimo lopoviju.Dodik pokriva tuzilastva i sudove uz pomoc Milana Tegeltije a min. Dragana Mektica zamajava tuzilac Goran Salihovic tj. Pokriva Dodika i njegovu bandu sa nivo BiH. U sta dalje kada znamo gdje je kvaka?

ODGOVORITE
Name

Udar

04.07.2016 14:39

Samo narod na ulicu motke i udri.Pravda u ima naroda i po mjeri naroda.Skinuti gole do pasa i isibati ...

ODGOVORITE
Name

Kosta

04.07.2016 14:41

Evo po Geodetskoj upravi seta se Budina banda na celu sa guzovacom Komljenovicem neka im frka.

ODGOVORITE
Name

eeee

04.07.2016 15:09

Sve je to trulo i propalo koliki cenama trebati godina da distignemo nivo pristojnog zivota gdje smo prije 30 godina bili.

ODGOVORITE
Name

mami

04.07.2016 15:36

Postoji li ikakva delatnost do sada provedena, od strane ove vlasti, a da je nije pratila afera!

ODGOVORITE
Name

znaju Bakinci

04.07.2016 15:54

Znamo mi kako Dodik postrohave ove sefove iz pravosudnih organa a oni toliko ponizni da takvo poltronstvo samo u banjaluci postoji.

ODGOVORITE
Name

Zarko Ninkovic

04.07.2016 15:58

Ti si Gligoricu za mene cist prvo su govorili da ce te uhapsiti, pa ovo pa ono je o tebi rezimski medij rtrs i atv galamila i na kraju nema tvojih progonioca.Cuvaj se ti ove mafije iz sjenke ti odradjuju prljavi posao.Cuvaj se.

ODGOVORITE
Name

znamenje

04.07.2016 16:00

Dosao im je kraj sto posto i oni ce biti samo ruzna proslost.Kao nocna mora.

ODGOVORITE
Name

kadar

04.07.2016 16:02

U tom tuzilastv su sve poluobrazovani kadrovi sa kupljenim diplomama i bez stvarnog iskustva zato se Gligoric sa njima i zajebava.

ODGOVORITE
Name

ne sikiriki

04.07.2016 16:07

Moze nam se to je nama nasa borba dala da imamo Dodika za kralja.

ODGOVORITE
Name

mi smo losi

04.07.2016 16:09

Da smo odlucni i jaki ne bi oni smjli tako bahato i drsko da kradu i da se ponosaju.Evo idu izbori pa vidjecemo kakvi smo kao ljudi.

ODGOVORITE
Name

Zvornik

04.07.2016 16:13

Da li ce ikada tuzilastvo i policija da ispitaju Birac i podignu optuznicu protiv rukovodstva te kompanije tu imate Dodika, Mikerevica, Dzombica i Ivanica.Eto vam stvarnog posla.

ODGOVORITE
Name

sudija

04.07.2016 16:35

U ime naroda pa po narodu, ali zato u ime tajkuna.

ODGOVORITE
Name

cuk

04.07.2016 16:36

Prava analiza, svaka cast!

ODGOVORITE
Name

Zoran

04.07.2016 17:36

Svaka cast Gligoricu,eh da je vise intelektualaca poput Vas daleko bi mi dogurali.

ODGOVORITE
Name

kiko

04.07.2016 20:25

Miodrag Bajic ide sigurno za zamjenika Mahmutu Svrati u Rep.tuzilastvo tj.sef je pisebnog odelenje i jos ce biti gori.Umjesto da zavrsi u zatvoru

ODGOVORITE
Name

Bg

04.07.2016 20:26

Bagra nevidjena imaju nekretnine po Beogradu ugledali se na Dodika.

ODGOVORITE
Name

harac

04.07.2016 20:28

Sve je tuziocima uredno isplaceno svaka odluka o obustavljanju istrage je debelo placeno.

ODGOVORITE
Name

sunce vam..

04.07.2016 20:30

Sta cekas Mekticu hapsi vec jednom prvo tuzioce po sa pa bl.

ODGOVORITE
Name

Curica

04.07.2016 20:31

Sta radi premijerka sto ne smjeni ministra pravde Kasipovica.

ODGOVORITE
Name

Cile

04.07.2016 20:32

Meni su tazili pare da zataskaju neku stvar oni traze kso na pijaci jer su se osilili.

ODGOVORITE
Name

vrh

04.07.2016 20:33

Ovo je samo vrh ledenog brijega.

ODGOVORITE
Name

Krajina

04.07.2016 20:35

A sta je to Budo Stankovic lose uradio on je biznismen koji je samo vjesto iskoristio okolnosti

ODGOVORITE
Name

Gradiska

04.07.2016 20:36

Nas Dodik je umislio da je Bog i da nikada nece umrijeti

ODGOVORITE
Name

uh

04.07.2016 20:37

Spesijalci po hapanju narodnih i drzavnih para i resursa.

ODGOVORITE
Name

tesko nama

04.07.2016 20:38

Ovi nasi su gori od turaka.

ODGOVORITE
Name

Fuad

04.07.2016 20:41

To careeee

ODGOVORITE
Name

Zag

04.07.2016 20:43

Nista njima niki nece moci dok se na podigne narod pa onda kom opanci kom obojci.

ODGOVORITE
Name

kiko

04.07.2016 21:19

Svaka tebi cast jer se boris protiv rezima a to nije lako.

ODGOVORITE
Name

Savo

05.07.2016 06:44

Bice tesko rijesiti se tih 9 tuzilaca jer su oni zaduzili one koji danas vladaju.Oni su njima najodaniji i svo bogatstvo koje imaju je njihovom zaslugom.Samo treba Dodika ukloniti da bi se nase drustvo vratilo u normalu.

ODGOVORITE
Name

Tuzilac

05.07.2016 08:21

Posebno treba nagraditi kolegu koji je prekinuo istragu protiv Mirka Stanetica, direktora Klinickog centra. A lijepo sve bilo do Skrbica i firmi koje in kontrolise otvoreno. Ovako Stanic smijenjen, a preskupo kupljena masina ne radi