Boračka poziva privrednike da zaposle djecu poginulih

Boračka organizacija Republike Srpske podsjeća javnost Republike Srpske da u banjolučkom parku "Mladen Stojanović" već duži vremenski period štrajkuje četvoro djece poginulih boraca i jedan borac Vojske Republike Srpske zbog nemogućnosti da nađu posao u Republici koju su oni ili njihovi očevi stvarali.

Republika Srpska 01.07.2016 | 12:53
Boračka poziva privrednike da zaposle djecu poginulih
Foto: Klix.ba

Navedena lica uporna su da istraju u borbi za ostvarenje svojih prava koja im, kao boračkim kategorijama i građanima Republike Srpske i pripadaju.

Boračka organizacija Republike Srpske je od samog početka uključena u rješavanje ovog problema i više puta je ulagala napor kako bi zaposlila navedena lica, obraćala se velikom broju poslodavaca sa molbom i zahtjevom da ih zaposle, ali sav naš angažman, na žalost, nije dalo rezultate.

Pitamo se da li mi, kao ljudi i građani, imamo saosjećanja prema ovakvim licima ili se sve svodi na to da se prilikom praznika i obilježavanja značajnih datuma samo sjetimo stradalih boraca i njihovih potomaka? Pitamo se da li će pomoć ovakvim licima i dalje završavati samo na praznim riječima ili ćemo konačno početi djelovati i pomogati svima koji su istinski učestvovali u stvaranju Republike Srpske?

Boračka organizacija Republike Srpske zato javno poziva sve poslodavce u Republici Srpskoj koji imaju mogućnost da zaposle djecu poginulih boraca i borca koji štrajku u parku "Mladen Stojanović" u Banjoj Luci, da to i učine, odnosno da ponude zaposlenje navedenim licima u skladu sa njihovom stručnom spremom pa čak i nižom, ali da konačno dobiju zaposlenje.

Smatramo da bi ovakav potez bio moralan čin, da bi poslodavci dobili vrijedne radnike a istovremeno se i odužili licima čiji su roditelji ili oni lično, učestvovali u stvaranju Republike Srpske i omogućili svima nama da danas slobodno živimo u Republici Srpskoj, da radimo i da živimo od našeg rada.

ZA KRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU!
Boračka organizacija Republike Srpske

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ff

01.07.2016 11:26

Borimo za platu a krst neka sačeka.

ODGOVORITE