SAD žele srpski med

Predstavnici američke kompanije "The Sanford Group" pokazali su spremnost da investiraju u Srbiju, posebno u poljopriovredu.

Srbija 21.06.2016 | 10:49
SAD žele srpski med
Njih je ugostio potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Marinković u skupštinskom Domu.

Visoki predstavnik ove kompanije Majk Sanford je, tom prilikom, iskazao veliku zainteresovanost za ulaganje u srpsku privredu, navodi se u saopštenju.

Takođe, on je saopštio da se nada zajedničkom aranžmanu sa srpskim kompanijama u oblasti poljoprivrede.

"Mi imamo veliku želju ulažemo u srpsku poljoprivredu i voleli bismo da uvozimo srpske poljoprivredne proizvode u Sjedinjene Američke Države. Posebno smo zainteresovani za uvoz srpskog meda", dodao je Sanford.

Marinković je još jednom podvukao važnost poljoprivrede kao vitalne grane srpske ekonomije i preneo je gostima iz SAD da Srbija želi i mora da iskoristi svoj poljoprivredni potencijal koji je ogroman.

Pored toga, potpredsednik Narodne skupštine je saopštio da vlast u Srbiji svakoga dana poboljšava poslovni ambijent i da će to nastaviti da radi i u budućnosti.

"Veoma me raduje vaša želja da investirate u našu zemlju i njenu poljoprivredu i budite uvereni da ću ja lično, a i Narodna skupština kao institucija dati sve od sebe da omogući zakonske regulative da ovakvi poduhvati budu mogući i jednostavni", rekao je Marinković.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Crni

21.06.2016 09:02

Nema problema sve za pare

ODGOVORITE
Name

Gogic g

21.06.2016 09:15

Treba im izvesti samo ozraceni med Bolje nisu zasluzili::

ODGOVORITE
Name

Milos

21.06.2016 11:19

Za crnog i Ameriku samo sa osiromasenim uranom

Name

nikako

21.06.2016 17:24

Nemojte ulazit sa Amerikom u angazmane. Cim oni tako mede i pricaju kako zele srpske proizvode, tu je odmah jasno da se u zaledjini krije nesto zestoko. Pa kad su oni jos voljeli nesto srpsko?

ODGOVORITE