Hitna sjednica vlade zbog huligana

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović predložila je danas da se održi sednica Vlade zbog nereda koji su se dogodili na fudbalskoj utakmici Evropskoga prvenstva u Francuskoj, održanoj u Sent Etjenu između reprezentacija Hrvatske i Češke, saopštila je Kancelarija predsednice.

Region 18.06.2016 | 14:35
Hitna sjednica vlade zbog huligana
U obrazloženju predloga za održavanje sednice Vlade navedeno je "da su se na fudbalskoj utakmici održanoj 17. juna u Francuskoj za vreme utakmice između Hrvatske i Češke dogodile nemile scene ponašanja navodnih navijača hrvatske reprezentacije", prenela je agencija Hina.

U saopštenju Grabar-Kitarović se navodi da je "u svrhu obezbeđevnja sigurnosti gledalaca i učesnika sportskog takmičenja potrebno žurno sankcionisati huliganizam, nedolično ponašanje, nerede i nasilje pre, za vreme i nakon sportskog takmičenja".

Predsednica Hrvatske je dodala da je "potrebno hitno izmeniti Zakon o sprečavanju nereda na športskim takmičenjima, postrožiti sankcije za prekršaje propisane tim Zakonom sa posebnim naglaskom na pooštravanje kazni zatvora i hitno ih primeniti“.

Grabar Kitarović je juče saopštila da će u Hrvatskoj biti organizovani prevremeni parlamentarni izbori, nako što je u četvrtak opozivan premijer Tihomir Orešković.

Ona je juče imala konsultacije sa predstavnicima poslaničkih klubova u Saboru, a nakon toga novinarima rekla da je većina njih bila za raspuštanje parlamenta.

Izbori će biti održani u najkraćem roku od 30, a najdužem 60 dana od dana raspuštanja Sabora.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

***

18.06.2016 12:49

Gledaoci se tuku a pala Vlada, e zar to sve da ispravi Kolinda sada...?

ODGOVORITE
Name

ana sch

18.06.2016 17:07

A ti draga moja pjevusi i dalje Tomsonove pjesme Pa ce biti mir gdje god se okrenes.Sramota sve su oni naucili mrznju iz drzave

ODGOVORITE
Name

Šešelj

18.06.2016 23:22

Kolinda spremaj se eto mene

ODGOVORITE