Crvena Zvezda: Državo i FSS - dajte nam pare za stadion!

Fudbalski klub Crvena zvezda najkasnije do prvog avgusta mora da unapredi uslove na stadionu ’Rajko Mitić’ kako bi oni bili u skladu sa standardima UEFA.

Fudbal 19.06.2016 | 13:30
Crvena Zvezda: Državo i FSS - dajte nam pare za stadion!
Inspekcija UEFA posetila je Zvezdu krajem aprila, a 25. maja poslat je izveštaj izveštaj sa ocenom stadiona Crvene zvezde uz koji su bile priložene instrukcije šta je neophodno da se ispravi kako bi klub nesmetano mogao da se takmiči u grupnim fazama Lige šampiona ili Lige Evrope ukoliko se na terenu za to izbori.

“Iz Evropske kuće fudbala su tražili da naš klub do 15. juna dostavi realan akcioni plan vezan za poboljšavanje uslova vezanih za infrastrukturu samog stadiona i njegove okoline. Crvena zvezda je to blagovremeno i vrlo detaljno učinila na zadovoljstvo komisije UEFA. Zbog toga je UEFA odlučila da Zvezdi omogući da predložene i planirane radove završi u dve faze. Prva faza je do 15. jula, a druga do 1. avgusta“, navodi se na zvaničnom sajtu crveno-belih i dodaje se:

“Uprava i menadžement kluba su uvereni da će klub imati i vremena i sredstava da planirane radove ostvari na zadovoljstvo svih. Ipak, naš klub veruje da će u unapređenju infrastrukture stadiona imati finansijsku podršku Vlade Republike Srbije i Fudbalskog saveza Srbije, jer stadion ’Rajko Mitić’ ne koristi samo Crvena zvezda. Na našem stadionu igra i reprezentacija pa će na njemu od septembra biti igrani i mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2020. godine, a isti, možda čak i viši kriterijumi važe i za reprezentativne mečeve“.

Za kraj, iz kluba poručuju da su poslali pismo Vladi i FSS u kojem su detaljno obrazloženi planovi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar