Crna Gora bez referenduma u NATO?

Grupa crnogorskih poslanika podnijela je rezoluciju o NATO, što predstavlja još jedno guranje države mimo referenduma u vojnu alijansu, pišu "Večernje novosti".

Region 11.06.2016 | 10:29
Crna Gora bez referenduma u NATO?

Poslanici DPS, Pozitivne, Socijaldemokrata, Liberalne partije i manjinskih stranaka podnijeli su predlog rezolucije o podršci učlanjenju Crne Gore u NATO i zatražili vanrednu sjednicu Skupštine, na kojoj bi se raspravljalo o tom dokumentu.

U predloženoj rezoluciji navodi se da je Crna Gora tokom deset godina od obnove nezavisnosti pokazala jasnu viziju i istrajnost u ostvarivanju strateških spoljnopolitičkih prioriteta - članstva u NATO i EU.

“To nije ekskluzivni izbor ni vlasti, niti bilo koje partije, niti političke i intelektualne elite”, navode potpisnici rezolucije. Ovih dana istraživanje DAMAR-a o raspoloženju građana Crne Gore prema članstvu u NATO podiglo je buru, pa je Pokret za neutralnost zatražio da ta agencija objavi upitnike najnovijeg istraživanja o podršci NATO, kako bi se otklonila sumnja na sugestivnost pitanja.

Najnovije istraživanje DAMAR-a pokazalo je da bez obzira na to da li građani podržavaju učlanjenje ili ne, njih 77,5 odsto smatra da će Crna Gora postati članica NATO. U reakciji “neutralaca” navodi se da svi objavljeni podaci agencije predstavljaju posledicu konstantnog medijskog pritiska i jednostranog izvještavanja o uslovima i napretku Crne Gore na putu ka NATO.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

007

11.06.2016 08:39

Svaka cast za Crnu Goru sretno im bilo. Tako se to radi svjesni sta je buducnost i sigurnost. Bravo

ODGOVORITE
Name

Don Kihot

11.06.2016 09:17

Kada za članstvo u NATO budu plaćali 2% od BDP , onda će biti kuku nismo mi to tako mislili...nema ništa džabe, a pogotovu ne u NATO-u....

ODGOVORITE
Name

Zex

11.06.2016 10:28

Mi jednostavno moramo u Nato jer smo gologuzija i sirotinja, nemamo ekonomiju, vojsku niti pozitivan prirastaj. Nasa politicka "elita" to odavno zna i baca nam prasinu u oci da bi pokrali sve sto mogu dok ovde ne dodje kakav-takav sistem.

ODGOVORITE
Name

Ne budalite

11.06.2016 17:49

Koja je to majka udala ćerku koje joj silovala ćerku.

ODGOVORITE