Čast znanju i učenju

Učenici i nastavnici Osnovne škole „Filip Višnjić“ iz Donje Trnove proslavili su juče „Dan učeničkih postignuća“.

Republika Srpska 02.06.2016 | 16:00
Čast znanju i učenju

Pre kulturno-umetničkog programa koji su pripremili učenici ove škole, uručene su nagrade đacima za postignute zapažene rezultate u ovoj školskoj godini. Nagrade su uručili direktor Osnovne škole “Filip Višnjić” Vujo Marković i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić istakao je da ova podmajevička opština u okviru projekta „Opština za svoju mladost“ nagrađuje i stimuliše učenike koji imaju zapažene rezultate.

"Danas smo svi radosni, jer je uspešno završena još jedna školska godina, a ovu priliku koristim da se zahvalim svima onima koji su pomagali ovu Osnovnu školu, imajući u vidu da je obrazovanje i vaspitanje veoma važno kako za sadašnje generacije, tako i za buduće generacije, opredeljenje rukovodstva opštine Ugljevik i mene kao načelnika, da pomognemo, i da ulažemo u sve škole kako bi uslovi bili dobri, i koji bi omugućili dobre rezultate naših učenika", rekao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Perić je čestitao učenicima koji su bili najbolji i koji su svojim rezultatima na najbolji mogući način bili promoteri Ugljevika.

Đak generacije je Nenad Radović koji se obratio prisutnima rečima: "Hvala vam svima, jer bez vas ne bih bio ono što jesam."

Direktor Osnovne škole „Filip Višnjić“ u Donjoj Trnovi Vujo Marković rekao je da se tradicionalno održava “Dan učeničkih postignuća”: "Danas nagrađujemo najbolje koji su se istakli u radu, a našu školu promovisali na najbolji mogući način".

On se zahvalio rukovodstvu opštine Ugljevik na finansijskoj podršci koja je doprinela da se u potpunosti adaptira Osnovna škola „Filip Višnjić“ u Donjoj Trnovi.

U znak zahvalnosti za svu pomoć školi koju je nesebično dao Vujo Marković, direktor škole uručio je poklon načelniku opštine Ugljevik Vasiliju Periću - sabrana dela Jovana S. Radojčića „Srbi zapadno od Dunava i Drine“.

BN televizija (V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar