Nastavljena je saga smjene i imenovanja

Novoformirana skupštinska većina u Bijeljini dala je sebi zadatak da skoro u potpunosti promjeni postavu Gradske uprave, pa je tako danas izglasala smjenu načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu Slavišu Savića i na njegovo mjesto za vršioca dužnosti imenovala Miroslava Bobića.

Republika Srpska 02.06.2016 | 13:09
Nastavljena je saga smjene i imenovanja

Smijenjen je i načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Tomica Stojanović, a za v.d. izglasan Mirko Nikolić, kao i Slavko Bašić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, a na to mjesto za v.d. imenovan Slobodan Marković, načelnik za privredu i poljoprivredu Mile Pejičić, a za v.d. imenovan Slaviša Cacanović. Predstavnici opozicionih partija nastavili su da bojkotuju skupštinskom zasjedanju, jer, ponovili su, novoformirana skupštinska većina ne radi po zakonu, niti u interesu građana.

"Ni danas nismo htjeli da učestvujemo u radu Gradskog parlamenta, jer se nastavlja puč koji provodi aktuelna većina. Danas su tačke dnevnog reda bile isključivo smjene i sjednica se završila za 10-15 minuta, a to je dokaz da većina ne misli da radi ozbiljne projekte, nego da se bavi smjenama kadrova", rekao je Jovan Gajić, šef Kluba odbornika SDS-a.

Većinu smjena rade protivzakonito, istakao je Gajić i dodao da će to biti dokazano putem suda.

"Znate da se vodi sudski spor oko smjena načelnika finansija i zamjenika gradonačelnika. Očekujem epilog tog sudskog spora i u skladu s tim ću se i ponašati", istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Mićić je dodao da je novoformirana skupštinska većina skunula sa dnevnog reda plan parcelacije u industrijskog zoni gdje su bila zainteresovana 23 privredna subjekta da jačaju privredu i regulacioni plan Centra da bi se onemogućio razvoj grada.

"To sve govori o tome šta nova skupštinska većina radi i na koje sve načine želi doći do fotelje", istakao je Mićić.

Na sjednici je usvojen i izvještaj o radu Doma zdravlja u Bijeljini koji je, kako je navedeno, pozitivno poslovao sa prihodom od skoro 900 hiljada maraka.

Odbornici su usvojili i povećanje socijalnih davanja porodicama djece sa posebnim potrebama sa 20 na 40 odsto zakonske osnovice.

BN televizija