Pjongjang podržao nominaciju Trampa

Severna Koreja je podržala nominaciju Donalda Trampa za predsednika SAD, pohvalivši ga na svom propagandnom sajtu kao „dalekovidog predsedničkog kandidata“, sposobnog da oslobodi Amerikance straha od nuklearnog napada Severne Koreje.

Svijet 01.06.2016 | 10:54
Pjongjang podržao nominaciju Trampa

U kolumni u listu „DPRK tudej“, jednog od glasnika zvaničnog Pjongjanga, Tramp se opisuje kao „mudar političar“ i pravi izbor za američke glasače na predsedničkim izborima 8. novembra, preneo je Rojters.

Trampovu najveću konkurenciju, favoritkinju za nominaciju Demokrata za predsednika SAD Hilari Klinton, severnokorejski list je nazvao „glupom Hilari“, zbog njenog predloga da se primeni iranski model sveobuhvatnih sankcija u cilju razrešenja problema nuklearnog naoružanja na korejskom poluostrvu.

Tramp je na tu temu rekao za Rojters da je spreman da razgovara sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, kako bi pokušao da zaustavi nuklearni program Pjongjanga i dodao da bi Kina takođe trebalo da doprinese razrešenju tog problema.

„DPRK tudej“ je takođe naveo da Trampova izjava da bi SAD trebalo da povuku svoje snage iz Južne Koreje dok Seul ne plati više, predstavlja jedan od mogućih načina za postizanje korejskog ujedinjenja.

„Ispostavlja se da Tramp nije oštri, ekscentrični, neobrazovani kandidat kakav tvrde da jeste, već je mudri političar i dalekovid predsednički kandidat“, navodi se u tekstu.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

01.06.2016 09:18

I ja sam za Trampa, u svakom slučaju protiv sam Hilari. Kad je mogla ostati u braku s Bilom Klintonom nakon što je imao pušačku aferu s Monikom Levinski, i to u prostorijama Bijele kuće, to znači da je Hilari osoba koja je sve u stanju žrtvovati radi karijere. Takvoj osobi se ne može ukazati povjerenje, birači to moraju imati na umu.

ODGOVORITE
Name

Ola

01.06.2016 09:47

U Americi pesenje nije stetno po zdravlje.

Name

***

01.06.2016 11:58

Ama, kad Hilari pusi, dim ugusi...