Otvoreni poziv na linč Srba u Hrvatskoj

Najnoviji grafit osvanuo je u zagrebačkom naselju Trešnjevka na adresi Mitrovačka 2.

Region 29.05.2016 | 20:03
Otvoreni poziv na linč Srba u Hrvatskoj

U Zagrebu se pojavio novi grafit sa porukom “U proljeće kad procvate vrba, radit ćemo paprikaš od Srba”, javlja regionalna televizija N1 uz ocenu da to demantuje izjave predsednice Hrvatske koja tvrdi da u Hrvatskoj nema ustaštva ni neoustaštva, kao i gradonačelnika Zagreba koji ustašku ikonografiju po gradu naziva usamljenim slučajem.

Najnoviji grafit osvanuo je u zagrebačkom naselju Trešnjevka na adresi Mitrovačka 2.

Osim što je gotovo svaka zgrada obeležena svastikom, natpisi usmereni protiv Srba posebno su gnusni, navodi N1. Autori ovih grafita potpisuju se kao “BBB Norci” i “Ustaše Remiza”.

 

Grad Zagreb, sudeći po pojedinim grafitima koji su prekrečeni, bori se protiv ovakvih pojava, ali nedovoljno efikasno, ocenjuje N1.

Za sada nema reakcije gradonačelnika Milana Bandića, kojeg je ekipa okupljena oko profila Antifašistički vjesnik na društvenim mrežama upozorila na ovaj događaj.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Stokan

29.05.2016 18:37

Neznam šta ste očekivali od ove HDZ vlade. Ovo je samo početak. Meni samo nije jasno kako neki Srbi mogu i pomisliti da podržavaju Karamarkovu HDZ vladu, i da daju svoj glas za opstanak ove vlade.

ODGOVORITE
Name

Knin

30.05.2016 05:20

Sta ocekivati od psihopata koje ne vrijede nista a hoce se porediti sa Svabama, Britancima, Amerikancima, Japancima...neko im mora biti kriv, sto im ne ide...kao da su Srbi uzimali sve te silne kredite. Razvalili su onkvu Jugoslaviju, razvalice i to sto im je NATO poklonio.

ODGOVORITE