Hrvatskoj "profesori" progledali kroz prste

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je ponižavajućom izjavu hrvatskog ministra spoljnih poslova Mire Kovača da je Srbija, koja čeka otvaranje pregovaračkog poglavlja 23 /o pravosuđu/, u poziciji čovjeka koji treba da upiše fakultet, odnosno položi prijemni ispit.

Region 28.05.2016 | 12:58
Hrvatskoj "profesori" progledali kroz prste

"Hrvatska se ponaša kao lice koje je tobože završilo fakultet, to jest, zatvorilo pregovore sa EU i ispunilo evropske standarde u oblasti ljudskih prava i pravosuđa", naveo je Linta u saopštenju.

Istakao je da brojne činjenice nedvosmisleno pokazuju da je Hrvatska svršeni student koji apsolutno nije zaslužio da završi fakultet, a ipak su mu profesori, odnosno evropske institucije i vodeće članice EU progledali kroz prste.

Linta odbacuje kao nestinitu izjavu Mire Kovača da su priče o ustašizaciji hrvatskog društva provokacije i da hrvatski Ustav štiti osnovne vrijednosti – sloboda, jednakost, nacionalna ravnopravnost, prava čovjeka i drugo.

"Istina je sasvim drugačija. Hrvatska u praksi brutalno gazi sopstveni Ustav, jer njeni zvaničnici, posjećuju Blajburg, mjesto gdje su ubijeni ustaški zločinci koje zvanični Zagreb nastoji da izjednači sa stotinama hiljada nevino pobijenih Srba", podsjetio je Linta.

On je napomenuo da se predsjednik hrvatskog parlamenta Željko Rajner zalaže da se hrvatskom parlamentu vrati naziv "Hrvatski državni sabor", kako se zvao za vrijeme ustaškog režima.

Hrvatski ministar za kulturu Zlatko Hasanbegović, podsjeća Linta, otvoreno govori da je antifašizam floskula i smatra vrlo korisnim skandalozni film o Jasenovcu autora Jakova Serdara u kome se tvrdi da je poslije rata u Jasenovcu ubijeno više Hrvata nego Srba za vrijeme NDH.

Linta navodi da je proustaški potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Tepeš predvodio oko 8.000 građana ulicama grada Zagreba, koji su otvoreno uzvikivali ustaški poklič - "Za dom spremni".


Izvor: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

zumba

28.05.2016 11:53

Koliko razumijem Hrvatska se pita nesto kad je Srbija u pitanju a ne suprotno.Srbija se ponasa kao da je do Tokija a ne do Kosova.

ODGOVORITE
Name

nista

28.05.2016 15:17

Se ti ne razumijes. To su samo tvoje neispunjene zelje Zumbo zumbavi.

Name

za Lintu i ostale

28.05.2016 11:57

Pustili ste N.D.Hrvatsku da pristupi EU bez okajavanja grijehova, pa je ovo sto se desava logicna posledica tog nekaznjavanja!?

ODGOVORITE