Danas ljetne vrućine, od sutra opet kiša

Jutros je najniža temperatura izmjerena na Bjelašnici, 3 stepena, dok je najtopliji Neum sa 17 stepeni Celzijusa. Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Bosna i Hercegovina 22.05.2016 | 09:55
Danas ljetne vrućine, od sutra opet kiša

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, krajem dana u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura - između 5 i 10, na jugu zemlje od 9 do 13. a najviša dnevna temperatura - između 23 i 28 stepeni Celzijusa.

Sutra će prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne pljuskovi i grmljavina se očekuju u sjevernim područjima BiH.

Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura - između 7 i 12, na jugu zemlje od 10 do 15., a najviša dnevna temperatura - između 24 i 29 stepeni Celzijusa.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine većinom zapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura - između 7 i 12, na jugu zemlje od 11 do 15, a najviša dnevna temperatura - većinom između 14 i 19 stepeni Celzijusa.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša u sjevernim, centralnim i istočnim područjima BiH. Poslije podne slabi lokalni pljuskovi u većem dijelu zemlje.

Bez padavina u zapadnim područjima i u Krajini.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura - između 6 i 11, na jugu zemlje od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura - između 17 i 22 stepena Celzijusa.

Komentari / 0

Ostavite komentar