Francuzi bez Gobera, Noe, Furnijea...

…Sefarina i Mainmija!

Košarka 22.05.2016 | 22:20
Francuzi bez Gobera, Noe, Furnijea...

Rudi Gober, Joakim Noa, Evan Furnije, Ian Mainmi i Kevin Serafin najzvučnija su imena koja se ne nalaze na spisku koji je danas objavio dugogodišnji selektor košarkaške reprezentacije Francuske, Vensan Kole.

Kole je danas saopštio na koje igrače računa kada su kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju u pitanju, a Francuzi se nalaze u Grupi B, u Manili, zajedno sa Novim Zelandom i Filipinima, dok su u Grupi A Turska, Senegal i Kanada.

Poput turnira u Beogradu, koji će biti odigran od 4. do 9. jula, samo pobednik nadmetanja u Manili obezbediće učešće na Igrama u Brazilu, a tada ćemo saznati da li će Kole naknadno pozvati neku od NBA zvezda izostavljenu sa spiska za kvalifikacije.

I bez petorice nabrojanih, "petlovi" imaju veoma jak sastav i glavni su favoriti u Manili. Tu su Toni Parker, Boris Dijao, Nikola Batum, Žofri Lovernj, kao i MVP Evrolige, Nando De Kolo.

Plejmejkeri i bekovi: Toni Parker (San Antonio), Tomas Ertel (Efes), Antoan Dio (Valensija), Nando De Kolo (CSKA Moskva), Fabien Kozer (Laboral Kuća), Rodrig Bobua (Strazbur).

Krila: Nikola Batum (Šarlot), Čarls Kaudi (Asvel), Jakuba Otara (Monako), Boris Dijao (San Antonio), Floran Pjetrus (Nansi), Adrijen Moerman (Banvit), Mikael Želabal (Le Man).

Centri: Kim Tili (Laboral Kuća), Muamadu Žete (Nanter), Aleksis Ažinsa (Nju Orleans), Žofri Lovernj (Denver).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar