Nova afera u Budvi: Punili budžet na riječ

Biznismen iz Petrovca Ilija Armenko pokrenuo još jednu u nizu afera. Navodno pozajmio 310.000. Na ovaj način inkasirano 10 miliona evra.

Region 11.05.2016 | 14:00
Nova afera u Budvi: Punili budžet na riječ

Ilija Armenko nije jedini koji je na reč pomogao Opštini Budva da popuni kasu. To su, kako tvrdi, uradili još neki njegovi prijatelji, dajući na zajam ukupno oko 10 miliona evra.

Sve je duži spisak biznismena, koji tvrde da su ih činovnici prevarili, tako što su na reč dali i po nekoliko stotina hiljada evra kako bi Opštinu Budva izvukli iz finansijske krize, ali im novac nije vraćen ni posle osam godina.

Jedan od njih je i Ilija Armenko, iz Petrovca, koji je od tužilaca tražio da ne potpišu sporazum sa Svetozarom Danilovićem, visokim funkcionerom DPS, ukoliko se u sumu koju treba da vrati ne uvrsti i njegovih 310.000 evra, kojima je budvansku kasu pomogao još 2008. godine. To je bio i razlog da Armenko, inače svedok u postupku protiv Marovića, po drugi put poseti tužioca Sašu Čađenovića. Tužiocu je ponovio da mu Budva duguje nešto više od 300.000 evra, koje im je, kako tvrdi, pozajmio pre osam godina, kako bi pomogao Opštini da izađe iz finansijske krize.

"Verovao sam u institucije sistema, verovao sam u ovom slučaju opštini Budva, mojim drugovima, prijateljima. Prevaren sam, zloupotrebljen. Veliku svotu novca sam pozajmio, a nije mi vraćeno. Verujem da će mi institucije sistema pomoći da vratim svoj novac. Drugi put sam kod gospodina Čađenovića kao svedok. U pitanju je velika svota novca dignuta sa mog računa, uz moj pristanak, ali i uz obećanje da će mi sve biti vraćeno. Međutim, do dan-danas meni novac nije vraćen", obelodanio je Ilija Armenko.

Ovaj Petrovčanin tvrdi da njegovu priču o novcu datom na zajam mogu potvrditi tadašnji predsednik i potpredsednik budvanske opštine, Rajko Kuljača i Milenko Medigović. Osim usmene potvrde, Armenko tvrdi da je sve pokriveno papirima.

"Imao sam veliku sumu 2008. godine. Došlo se do saznanja da imam taj novac kod Prve banke. Zvali su me da pozajmim, da pomognem opštini. Kuljača je bio predsednik, a Lazar Rađenović i Milenko Medigović potpredsednici. Tužilaštvo zna gde je otišao taj novac. Ja nisam video, ali znam kome. To zna cela Budva", naveo je posle saslušanja Armenko, ali na pitanje kome je dao novac, izjavio je da ne može direktno da uperi prst na Svetozara Marovića, "ali on se interesovao za moj novac".

"Da li je on uzeo ili nije, to treba tužilaštvo i sudstvo da dokaže. Mislim da je u igri velika pljačka mojih prijatelja i drugova, kojima sam verovao. Jedan čovek je odgovoran za sve - vođa kriminalne grupe. Tužilaštvo neka dokaže ko je to i pomogne da povratim svoj novac, jer ću u protivnom uzeti slučaj u svoje ruke, a tada neće biti nikome dobro", naveo je prevareni Petrovčanin.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar