U botaničkoj bašti ima posla za istražioce

Partija demokratskog progresa očekuje od nadležnih institucija Republike Srpske da uzmu u razmatranje sljedeću aferu i trošenje narodnog novca zasnovanog na ozbiljnim tvrdnjama i činjenicama kojima je učinjena ogromna šteta po interes Republike Srpske.

Republika Srpska 11.05.2016 | 10:20
U botaničkoj bašti ima posla za istražioce

Tražimo i da se preispita odgovornost lica koja su proizvela takvo štetno dejstvo kao rezultat protivustavnog, nezakonitog, koruptivnog, neracionalnog, neodgovornog i nepotističkog ponašanja.

AFERA „136“
„Botanička bašta“

Grad Banjaluka, Vlada Republike Srpske i banjalučki Univerzitet uložili su 2009. godine ogroman novac za projekat izgradnje botaničke bašte u Banjaluci.

Samo te godine iz gradskog budžeta uloženo je više od 100.000 maraka, a ulaganja, kroz Institut za projekat izgradnje botaničke bašte, nastavljena su i u narednim godinama.

Ipak, bez obzira na milionsko ulaganje, Banjaluka još NEMA botaničku baštu. Ono što sada, nakon sedam godina, može da se vidi u univerzitetskom kampusu nije ni nalik projektu koji košta najmanje milion maraka, niti bašte ima na vidiku.

Izvještaji koji su bili pred odbornicima banjalučke skupštine bili su, u najmanju ruku, smiješni.

Zato Partija demokratskog progresa poziva revizore, ali i istražne organe da pregledaju dokumentaciju i banjalučkog, ali i budžeta Republike Srpske, kao i Univerziteta u Banjaluci u vezi sa ovim projektom.

Sigurni smo da je budžet oštećen u milionskoj vrijednosti, a nikakvih efekata ni za nauku, a ni za grad i gradski turizam –nema!

Dio novca su izdvajali Ministarstvo nauke i tehnologije, Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske.

Planirano je da se botaniška bašta prostire na oko pet hektara slobodnog zemljišta pored rijeke i trebalo je da bude poligon za nastavu studenata biologije, šumarstva, poljoprivrede i hortikulture, a ujedno i da bude turistička atrakcija.

Partija demokratskog progresa

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Taksirat

11.05.2016 08:46

Pljuni u sake pa raskopaj to, ako nije dovoljno onda zaori.

ODGOVORITE
Name

Rs

11.05.2016 08:55

Ni vi iz PDPa niste bas svoji... nabrajate ko babe neke afere. Pocecete nabrajati ko je gdje 10 km zavrnuo. Jos ni jednom niste spomenuli izgradnju zgrade vlade ili monstruma Skrbica. Imate li ikakav izvor iz istocnog dijela RS. Samo se uhvatili BL.

ODGOVORITE
Name

građanin

11.05.2016 11:01

Ovi iz PDP-a nižu afere a i oni su u njima!!!!!!

ODGOVORITE