Hiljade demonstranata na ulicama Atine!

Hiljade demonstranata izašlo je na ulice Atine kako bi protestovali zbog planiranih vladinih reformi penzionog i poreskog sistema o kojima se kasnije danas glasa u parlamentu.

Svijet 08.05.2016 | 15:41
Hiljade demonstranata na ulicama Atine!

Prema procenama policije, 15.000 ljudi je izašlo na marš u Atini i Solunu protiv mera koje EU i MMF traže da Grčka usvoji uoči ključnog sastanka kreditora Evrozone u Briselu u ponedeljak, prenosi AFP.

Saobraćaj je u velikoj meri zatvoren za saobraćaj u centru Atine, a primetno je i veliko prisustvo policije.

Marš je ispred parlamenta u Atini održan i u subotu, a organizovao ga je sindikat povezan sa Grčkom komunističkom partijom, prenosi AP.

Priključilo im se i jedan broj poljoprivrednika koji su demonstrirali mesecima protiv planiranih reformi.
Za večeras je planiran i protestni koncert protiv reformi na trgu Sintagma, prenosi AFP.

(Agencije)

(Foto: Rojters)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Copic

08.05.2016 14:11

Citavo djetinjstvo sam citao o ljutim krajisnicima i bundzijama, ali Grci su moji novi idoli, ne trpe sranje ni od koga!!!

ODGOVORITE
Name

Kako molim???

08.05.2016 15:06

Kako bolan ne trpe? Pa vidiš da su na sve uslove pristali i ko fol sad kmeče. Što fino ne izađu iz EU? Neće, jer znaju da nebi bilo ni aspirina u apoteci da se kupi. Sve u svemu, sami su krivi, kao uostalom i mi ovdje, samo se troši na kredit, krade se, mito, korupcija, lopovluk itd itd. A onda kukamo "Masoni, MMF, Illuminati" itd... Nekako nam je teško da kažemo da smo sami krivi za svoju propast, zato što smo kvaran i nepošten narod! Mogu Grci protestvovat do prekosutra, ima da se steže kaiš i to opasno. Kome se ne sviđa, nek se pali u Njemačku. Prosto i jednostavno. Game Over!

Name

kiki

08.05.2016 20:52

A jesu i zivili na visokoj nozi,radnici su ko dalmatinci i crnogorci zajedno.Samo hladovine i pasce sa neba.

Name

helas

08.05.2016 14:36

Ovo su svi izdajnici ,sto su izasli na ulice

ODGOVORITE