Skandal na HRT-u, kaluđer branio NDH

Kaluđer iz dominikanskog samostana u Splitu Luka Prcela jutros je na misi, koju je prenosila Hrvatska televizija, promovisao ustaški režim - zločinačku Nezavisnu Državu Hrvatsku /NDH/ i poručio da hrvatski narod ne smije dopusti da bilo ko po njemu "pljuje".

Region 08.05.2016 | 13:22
Skandal na HRT-u, kaluđer branio NDH

On je zamjerio hrvatskom predsjedniku Kolindi Grabar Kitarović što je izjavila da NDH nije bila nezavisna i da je bila zločinačka, te zapitao - ko kaže da je današnja Hrvatska država nezavisnija od one koja je bila od 1941. do 1945. godine.

"Ako je morala to reći pred Amerikancima, onda postavljam njoj pitanje zašto nisi rekla - pa nismo mi Hrvati bacili atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki.

Pa nismo mi bombardovali ni Drezden, ni Hamburg. Koga smo mi zapravo ubili izvan svojih granica?", zapitao je Prcela.

Prcela je rekao da su dva posljednja predsjednika Hrvatske bili predsjednici antihrvatske države.

"Ma, dosta više da sami po sebi pljujemo. Dosta više što se događalo kroz ovo proteklo vrijeme, za vrijeme ove dvojice predsjednika koji su bili, možemo kazati, predsjednici antihrvatske države", rekao je Prcela i dodao da mu je drago što je hrvatska boračka kategorija dobila konačno svog ministra.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Kvaka

08.05.2016 11:35

Prcela, problem je sto vi uopste niste u svojim granicama nego na italijanskoj, srpskoj, madjarskoj i austrijskoj zemlji.

ODGOVORITE
Name

somi

08.05.2016 11:37

Ništa neobično. I ovaj je kao što je bio i Stepinac. Zlotvori!

ODGOVORITE
Name

BANJALUKA

08.05.2016 11:44

KLASIKA OVI DESNICARI U CROATIJI I JESU NEPRIJATELJI SRBA .NARAVNO IMA I POSTENIH I KOREKTNIH HRVATA KOJI SU NACIONALNA MANJINA KAO SRBI. . .

Name

Бијељина

08.05.2016 12:09

И овај би да буде хрватски светац

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

08.05.2016 12:15

За још једног покатоличеног СРБина морамо да признам да је у праву. Лука не лаже као припадник римокатоличког Доминиканског Реда када каже да "данашња хрватска" није ништа независнија од оне која је "била од 1941 до 1945". Човјек је рекао праву истину. Хрвати никада слободне државе нису имали. Некада су Хрвати били добровољни РОБОВИ Адолфа Хитлера и Мусолинија а данас су они РОБОВИ Новог свјетског поретка!

ODGOVORITE
Name

truba

08.05.2016 16:41

Jednom kad covjek progleda vidi svasta,pa tako I egipatske piramide u Bosni, fudbalske lopte velicine mjeseca, vide nevidljive ljude, a komentari haos...

ODGOVORITE
Name

Sjemeniste

08.05.2016 20:40

Ovaj ustasa je kao mali katolicki pop.sigurno redovno bio dezurni cetvrtkom u buretu kad su se praznili u njega .. A sigurno je rado sve svoje ..jatake iz sjemenista rado mjenjao u buretu a i poslije mise ..sad mu je guzica kao goblen a mozak kao zrno rize. SMRAD USTASKI !!!

ODGOVORITE