Bila je popularna pjevačica 80-ih, a onda je...

Nekada popularna pevačica Mirjana Petričević, poznatija kao Mira Kosovka se nakon brojnih porodičnih tragedija povukla iz muzičkih voda.

Zabava 06.05.2016 | 14:40
Bila je popularna pjevačica 80-ih, a onda je...

Pevačica koja je osamdesetih na prečas osvojila publiku danas živi penzionerskim životom u Australiji.

“Samim tim što me i dalje spominju, što pripadam toj generaciji koja je bila u velikoj Jugoslaviji, ne nedostaje mi. Dvadeset godina aktuelno se baviti tim poslom i ne mora da ti nešto nedostaje. Što sam ostala Mira Kosovka, hvala joj, bila je divna ali ne nedostaje mi nešto mnogo”, započela je svoju priču pevačica.

Mirjana Petričević je svoju karijeru zvanično započela 1986. godine pod umetničkim imenom Mira Kosovka. Mira je otvoreno progovorila i o teškim trenucima i zbog čega je prestala da se bavi pevanjem.

“Svi mi znamo i svi znate da sam imala jake tragedije u familiji i od 2007. sam počela da prestajem, a onda sam 2009. skroz prestala da se bavim tim poslom tamo a i ovde. Nemam definiciju zašto ali u neku ruku je srce puklo ali se ipak držim”

Njen život dostojan je sceni filma. U detinjstvu je verovala da je dečak, u gimnaziji je postala lepotica za kojom su se svi okretali. Mirina želja je da poseti svoje rodno mesto, Đakovicu, ali smatra da se to neće dogoditi u skorije vreme.

“Volela bih da vidim svoju devojačku sobu, volela bih da vidim svoje ruže koje sam ja sadila ali... Neko drugi uživa, sve je naše ostalo dole, moje braće i moje. Nije baš lako, ali Bože moj. Zidovi su zidovi i kuća je kuća, Majku su mi ubili tada i to mi je najveća rana”

Međutim, Mira je odlučila da iznenadi sve i da se vrati na scenu.

“Ne znam odakle mi ta energija i moć da se iz mrtvih dižem. Ali ja mislim da su geni, mnogo ličim na svoju pokojnu majku i jednostavno znam kako. I braća su mi bila takva. Nažalost, samo jednog imam od tri”, zaključila je Mira.

Izvor: B92/Bulevar

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

eh

06.05.2016 20:09

Miro, sad po tvom Kosovu seta Mogerini i "pravdu" deli - sto znaci da na Kosovu za lepotu (bar za sada) mesta nema, a pogotovo ne za lepotice kao sto si Ti.

ODGOVORITE