Najluđa država na svijetu, a Srbi žele u nju

Prosto je neverovatno koliko Srbi žele da odu u ovu zemlju, a niko ni ne sluti da tamo vladaju čudni zakoni. Počev od zabrane da ljudi budu pijani u pabovima, preko nošenja ružičastog donjeg rublja, pa do zabrane za prekidanje venčanja.

Zanimljivosti 06.05.2016 | 14:00
Najluđa država na svijetu, a Srbi žele u nju

U Australiju žele mnogi stanovnici Srbije, ali oni ne slute da je ta zemlja prepuna čudnih zakona i pravila po kojim stranovnici moraju da se ponašaju.

Na primer, ne možete da nudite nagradu za povratak izgubljene ili ukradene stvari, jer ukoliko to uradite, dobićete kaznu u iznosu od 500 evra!

Ova zemlja, šesta po veličini na svetu, je kraljica bizarnih zakona, a u zavisnosti od grada do grada, oni se razlikuju.

Predstavljamo vam najbizarnije zakone i pravila:

1. Kvinsland – Vozači taksija u automobilu moraju da imaju bale sena!

2. Viktorija – Zabranjeno je menjati sijalicu ukoliko niste električar. Takođe, zabranjeno je biti pijan u pabovima/kafićima. I da, nedeljom, nakon 12 sati, zabranjeno je nositi ružičasto donje rublje. Međutim, tu nije kraj. Mlađima od 18 godina je zabranjeno kupovanje cigareta, ali ih mogu pušiti.

3. Brizbejn – U ovom gradu je zabranjeno pljuvanje po ulici.

4. Brajton – Ovde je moguće samo plivati u kupaćem kostimu koji nose profesionalni plivači.

5. U Zapadnoj Australiji zabranjeno je posedovati više od 50 kilograma krompira.

6. U Južnoj Australiji strogo je zabranjeno prekinuti venčanje. Možete dobiti kaznu do 10.000 dolara ili čak, dve godine zatvora.

7. Novi Južni Vels – Ukoliko svratite sa konjem u bar, morate ga nahraniti i napojiti.

Jedna zanimljivost: Sve do masakra u Port-Arturu 1996. godine, bilo je dozvoljeno posedovati kalašnjikov, ali u isto vreme je bilo zabranjeno imati homoseksualne odnose.

Naravno, nakon toga je pooštreno dobijanje dozvole za nošenje oružja, a 1997. godine, Tasmanija je postala zadnja australijska država koja ne brani istospolne odnose.

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dujo

08.05.2016 00:04

Taksista mora da nahrani stoku dok vozi da budu mirni

ODGOVORITE