Koliko nas košta igra regulacionim planom

Partija demokratskog progresa očekuje od svih nadležnih institucija Republike Srpske da uzmu u razmatranje sljedeću aferu i trošenje narodnog novca zasnovanog na ozbiljnim tvrdnjama i činjenicama kojima je učinjena ogromna šteta po interes Republike Srpske. Očekujemo i da se preispita odgovornost lica koja su proizvela takvo štetno dejstvo kao rezultat protivustavnog, nezakonitog, koruptivnog, neracionalnog, neodgovornog i nepotističkog ponašanja.

Republika Srpska 05.05.2016 | 09:36
Koliko nas košta igra regulacionim planom

AFERA „133“

„Regulacioni plan Banjaluke – stadion Borac“

Nakon što je 2009. godine ambiciozno predstavljen projekat izgradnje senzacionalnog poslovno-sportsko-turističkog kompleksa od 100 miliona maraka na mjestu Borčevog stadiona u Banjaluci, banjalučka gradska vlast je automatski izmijenila regulacioni plan po kojem gradski stadion „Borac“ više ne postoji.

Međutim, samo nekoliko skupštinskih sjednica kasnije ta ista gradska skupština donijela je odluku o ZADUŽENjU od 1,5 MILION MARAKA za izgradnju sjeverne tribine za stadion „Borac“!

Naravno da u stadion treba uložiti novac, ali je činjenica da se ovdje radi o bahatosti gradske vlasti sa sumnjivom pozadinom.

Naime, sam projekat, koji nikad nije realizovan – analize i ostala čudesa, a koji podrazumijeva izgradnju trga, zgrade parlamenta, hotela, kongresnog centra – koštao je nekoliko desetina hiljada maraka.

Međutim, banjalučka gradska vlast, bez imalo srama, pljunula je na svoje sugrađane i neodgovorno trošeći novac, bez ikakvog plana, ponovo ih zadužila.
Dakle, regulacionim planom koji su usvojili samo koju skupštinu ranije, novi stadion bi trebalo da nikne u drugom naselju – Banjalučko polje, ali se SNSD i njihovi koalicioni partneri nisu libili da ulažu pare u stadion kojeg su izbacili iz gradskog regulacionog plana.

PDP je u više navrata tražio odgovore na pitanja koliko je novca bačeno na projekat, ali nismo uspjeli da dobijemo odgovor.

Ovo je sramota, bahato trošenje novca, obmana građana, ali i očigledna upletenost u korupciju za koju neko mora da odgovara.

Partija demokratskog progresa

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

SAČUVAJ NAS BOŽE

05.05.2016 08:50

Jos jedno "potemkinovo selo". Taj tzv. "banjalucki Old Traford" je od samog pocetka bio smijurija i jos jedna megalomanska glupst za lakovjerne budale (a nazalost ima i takvih). I nije ni bitno sto Borac vise i ne postoji kao klub - bitno je da seoska Igokea funkcionise. Cavicu imaces pune ruke posla!

ODGOVORITE
Name

Nijemi posmatrač

05.05.2016 10:17

Zaboravili ste da je zapadna tribina naprasno izgrađena samo za potrebe prikazivanja Kusturičinog ostvarenja. Teško da će iko imati hrabrosti i snage da se uhvati u koštac sa našom građevinskom Ndragetom.

ODGOVORITE