Džumhur: Berdih, čekam te na šljaci!

Damir Džumhur izborio plasman u drugo kolo Mastersa u Monte Karlu. Naredna prepreka Tomaš Berdih.

Tenis 12.04.2016 | 19:00
Džumhur: Berdih, čekam te na šljaci!

Damir Džumhur se pobjedom protiv Robina Hasea plasirao u drugo kolo Mastersa u Monte Karlu. Može se reći nastavio je sa dobrim igrama nakon osmine finala turnira u Majamiju, koji je igran na tvrdoj podlozi. Sada je sezone šljake.

"Nastavio sam sa dobrim igrama iz Majamija, a moram priznati da sam jedva čekao doći na zemlju, bez obzira na to što sam igrao dobre mečeve i na tvrdoj podlozi. Volim igrati na šljaci, a to se i vidjelo tokom kvalifikacija za Monte Karlo, ali i u meču protiv Hasea. Prvi meč kvalifikacija sam odigrao dosta dobro, iako su prvi mečevi uvijek teški. S obzirom na stečeno samopouzdanje, drugi meč je prošao još i bolje, a igrao sam protiv igrača, koji je tek ušao u Top 100 i željan je dokazivanja, a uz to igra svoj najbolji tenis u karijeri", rekao je Džumhur.

U narednom kolu očekuje ga Tomaš Berdih od koga je izgubio dva meča. Oba na tvrdoj podlozi.

"Odlično sam servirao i reternirao u svim mečevima ovdje i to je ono sto će mi trebati i protiv Tomaša Berdiha. Iako sam dva puta izgubio od njega, prvi put igramo na šljaci i nadam se pobjedi, jer se zaista osjećam stvarno dobro i pun sam samopouzdanja! Nadam se da će protiv Tomaša za mene biti treća sreća", završio je Džumhur.

Komentari / 0

Ostavite komentar