Kralj šljake! Nadalu rekordni trofej u Barseloni!

Španski teniser Rafael Nadal deveti put u karijeri osvojio je ATP turni u Barseloni i tako izjednačio rekord Giljerma Viljasa.

Tenis 24.04.2016 | 21:00
Kralj šljake! Nadalu rekordni trofej u Barseloni!

Nadal je u finalu savladao Keija Nišikorija sa 6:4, 7:5 i na taj način osvojio 49. trofej na zemljanoj podlozi, čime se izjednačio sa legendarnim Argentincem.

Rafa je još jednom potvrdio da je ’kralj šljake’ – posle pobede u Monte Karlu, slavio je i u Barseloni, što mu je deveti put da osvaja turnir u prestonici Katalonije.

Duel petog i šestog igrača na ATP listi bolje je otvorio ’Bik sa Maljorke’, stigao do brejka za 3:1, ali je Japanac momentalno uzvratio ribrejkom. Kod rezultata 3:3 na servisu je bio domaći igrač i brzo se našao u problemu – Kei je došao do tri vezane brejk šanse i činilo se da će preokrenuti.

Međutim, Nadal se izvukao, a onda je bilo samo pitanje vremena kada će prelomiti prvi deo igre u svoju korist. Oduzeo je servis protivnik u desetom gemu, što mu je bilo dovoljno za vođstvo u setovima – 6:4.

U vidno boljem raspoloženju ušao je u drugi set, pa je i pored pada koncentracije i pretrpljenog brejka, stigao do 3:1. Tada je Nišikori počeo da diže nivo igre, nije uspeo da smanji u maratonskom gemu koji je usledio, ali je napravio brejk za 4:3 fantastičnim drop šotom iz forhenda, spasao četiri šanse Nadala i meč uveo u neizvestan finiš.

Ponovo je deseti deo igre bio veoma bitan jer je u njemu osvajač 14 Gren slem titula došao do prve meč lopte, posle greške Keija. Japanac je u najvažnijem poenu odigrao još jedan neverovatan drop šot, a onda forhend vinerima izjednačio na 5:5.

Ipak, nije uspeo da izdrži do kraja i poklekao je posle nešto više od dva sata igre – 6:4, 7:5.

On je na kraju završio meč sa 21 vinerom i 18 neiznuđenih grešaka, dok je Nišikori bio agresivniji, ali je više grešio (29:34).

ATP turnir iz serije 500 u Barseloni igra se za nagradni fond od 2.152.690 dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar