Pogledajte snimak pljačke u Bijeljini

U protekla tri mjeseca na području koje pokriva CJB Bijeljina zabilježen je značajan broj krivičnih djela, te saobraćajnih prekršaja. U toku je i kontrola brzine kretanja putem najsavremenijeg radarskog sistema “Ramer 10”, koji je za samo nekoliko sati evidentirao 734 prekršaja. Najbolji rezultati, ipak, postignuti su U otkrivanju krivičnih djela, koje pripadnici CJB Bijeljina provode u saradnji sa graničnom policijom BiH.

Republika Srpska 12.04.2016 | 22:49
Pogledajte snimak pljačke u Bijeljini

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina, u saradnji sa Graničnom policijom BiH juče su lišili slobode dva državljanina Srbije čiji su inicijali S.M i M.P. starosti 18 i 22 godine, koji su u centru Bijeljine uz prijetnju vatrenim oružjem izvršili pljačku zlatare.

“11. aprila u 11.15 izvršeno je razbojništvo na štetu zlatarske radnje u Bijeljini, kada je otuđen zlatarski nakit u vrijednosti 16.000 KM, a djelo su iyvr[ila dva nepoznata lica”, kaže za BN televiziju Žarko Ćosić, načelnik CJB Bijeljina.

Kako saznaje BN televizija, u dva odvojena taksi vozila bosanskohercegovačkih registarskih oznaka na Graničnom prelazu Rača, kao putnici u vozilu, zatečena su lica koja su po ličnom opisu odgovarali osumnjičenima.

“Pristupilo se detaljnim graničnim provjerama i pregledu lica i stvari koje kod sebe posjeduje i pronađen je određeni broj zlatnih lančića. Navedeno lice lišeno je slobode, a o preduzetim mjerama obavješten je CJB Bijeljina. Pet minuta kasnije naišlo je drugo, takođe taxi vozilo u kome je bilo lice koje odgovara opisu drugog u krivičnom djelu“, rekao je za BN televiziju Dragan Kulić iz Terenske kancelarija Sjeveroistok Granične policije BiH

Lica će u toku dana biti predata nadležnim tužilaštvima. Ono što je bitno, naglašavaju iz CJB, da je u oblasti privrednog kriminaliteta zabilježen najveći broj krivičnih djela. Nadležnom tužilaštvu, podnesen je izvještaj protiv 24 lica.

“Ukupna materijalna šteta iznosi 290.000 KM, a protivpravna imovinska korist 14.100 KM”, izjavio je Darko Kovrlija, načelnik sektora kriminalističke policije CJB Bijeljina.

Tri lica su izgubila život u protekla tri mjeseca u saobraćajnim nesrećama, kažu u CJB, naglašavajući da će do 30. aprila trajati akcija kontrole brzine kretanja putem radarskog sistema “Ramer 10”.

Od 12, aprila na snagu stupa novi Zakon o oružju i municiji. Prema ovom zakonu lica koja posjeduju oružje do kraja godine imaju rok da podnesu zahtjev za legalizaciju.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Selo

12.04.2016 14:37

Bravo za policiju bijeljine na brzoj intervenciji HVALA VAM

ODGOVORITE
Name

Semberac

12.04.2016 17:42

Ja mislio da samo polcija pljačka a ono i civili.

ODGOVORITE
Name

Civil

14.04.2016 06:58

Napiši puno ime i prezime, pa ćeš vidjeti ko će te opljačkati.