Januzaj se okreće takozvanom Kosovu?!

Ofanzivac Junajteda razočaran je tretmanom u selekciji Belgije, pa tamošnji mediji spekulišu da će sačekati eventualni prijem južne srpske pokrajine u UEFA i FIFA.

Fudbal 23.04.2016 | 19:20
Januzaj se okreće takozvanom Kosovu?!

Adnan Januzaj pre dve godine je bio želja Belgije, Albanije, takozvanog Kosova, Turske i Engleske, pošto je po određenim parametrima mogao da se opredeli za bilo koju od tih reprezentacija.

Tada velika nada Mančester junajteda opredelila se za Belgiju, usledio je poziv u seniorski tim i nastup na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014, ali onda je Januzaj izgubio mesto, što je bilo i logično, s obzirom na sve ređe nastupe u klubu (uključujući pozajmicu Borusiji iz Dortmunda jesenas).

Kada su ga Belgijanci u novembru 2015. stavili na spisak mlade reprezentacije, odbio je poziv, za šta su kasnije odgovornost preuzeli njegovi agenti.

Belgijski "Sport magazin" na osnovu svega toga piše da su se dva tabora udaljila na potpuno različite strane i da će Januzaj ostati na šest nastupa u dresu njihove selekcije.

List spekuliše da bi 21-godišnji krilni igrač, rođen u Briselu, mogao da se prebaci u reprezentaciju takozvanog Kosova - odakle poreklo vodi njegov otac - kada i ako joj UEFA i FIFA odobre status punopravne zemlje članice.

Ta tema će, po ko zna koji put, biti na dnevnom redu kongresa UEFA u Budimpešti 3. maja.

Seniorski tim takozvanog Kosova od marta 2014. igra nezvanične prijateljske utakmice, bez isticanja nacionalnih simbola i intoniranja himne.

Komentari / 0

Ostavite komentar