Kup BiH: Radnik brani minimalac na "Pecari"!

Fudbaleri Radnika će pokušati u srijedu u Širokom Brijegu da ostvare istorijski plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Fudbal 20.04.2016 | 11:20
Kup BiH: Radnik brani minimalac na "Pecari"!

Bijeljinski tim je u prvom susretu u Semberiji zabilježio minimalnu pobjedu (1:0) i pokušaće da sačuvaju prednost na "Pecari".

"Pokušaćemo sve naravno u Širokom Brijegu, nećemo se predati jer imamo rezultat koji nam daje nadu da možemo uspjeti da izborimo plasman u finale", rekao je trener Radnika Slavko Petrović.

Osokoljeni ubjedljivom pobjedom nad Slobodom u Tuzli (0:3), i Širokobriježani vjeruju da mogu nadoknaditi zaostatak od jednog gola i osigurati plasman u finale najmasovnijeg takmičenja u BiH.

"Rezultat iz prve utakmice je nezgodan, no i najbolji mogući s obzirom na sve što se zbivalo u Bijeljini. S druge strane, mi možemo na 'Pecari' svakako postići dva, a ako bude trebalo i tri gola. Širina kadra i kvalitet na našoj su strani, bolja smo ekipa od Radnika i to ćemo u srijedu i dokazati", izjavio je Slaven Musa, šef stručnog štaba Širokog Brijega.

Revanš utakmica polufinala Kupa BiH između Širokog Brijega i Radnika igra se u srijedu na "Pecari" s početkom u 17.30 časova.

U drugom polufinalu sastaju se Sloboda i Željezničar (19.30 h), a Tuzlaci imaju prednost iz prvog susreta na "Grbavici" (1:2).

Komentari / 0

Ostavite komentar