BiH mora postati članica Evropske unije

Bosna i Hercegovina je centar i srce zapadnog Balkana, a zapadni Balkan je dio Evropske unije i jasno je i očigledno da Bosna i Hercegovina mora postati punopravna članica Evropske unije, izjavio je evropski komesar Johanes Han.

Bosna i Hercegovina 12.04.2016 | 09:09
BiH mora postati članica Evropske unije

On je na manifestaciji „Večernjakov pečat“, koja se održava u Mostaru, dobio nagradu za podršku BiH na evropskom putu.

Naglasio je kako nagrada izražava odlučnost i veliku posvećenost Evropske unije, kao i njega te njegova tima da podrže Bosnu i Hercegovinu na putu ka Evropi.

“Bili smo vrlo uspješni prošle godine i mnogo toga je urađeno. Ostalo je još nekoliko stvari koje je potrebno riješiti ove godine. Potrebne su nam odluke, teške odluke koje su na liderstvu ove zemlje. Ovo je ključno i može se postići”, kazao je Han tokom obraćanja prilikom snimljene predaje Večernjakovog pečata.

On je poručio da će uvijek biti posvećeni Bosni i Hercegovini.

“Uvjeravam vas da ćemo uvijek biti ovako odlučni i posvećeni Bosni i Hercegovini i njezinim evropskim težnjama”, poručio je Han.

(Fena)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Чспајев

12.04.2016 07:27

Али Господине ми немамо еуропске тежње.ви сте у заблуди

ODGOVORITE
Name

Sibir

12.04.2016 10:34

A ko to ? Rusi

Name

snouden

12.04.2016 10:16

Sa ovolikim stepenom korupcije i kriminala tesko prijatelju jer u Bosni ni pred sudom ne mozes ostvariti nijedno pravo ako ne das kes ili nemas stelu...

ODGOVORITE
Name

Direkt

12.04.2016 13:50

Od BiH u EU nažalost nema ništa i to u narednih nekoliko decenija. Dali trebaju da prođu decenije da bismo to shvatili? Mi treba da se okrenemo sebi, svome tržištu, svojim snagama, a na EU sam u međuvremenu postao veoma alergičan toliko da, da sam pas, dosad bi počeo da ujedam.

ODGOVORITE