Analiza - Zvezdin tim za 151. Derbi: Koliko može Rendulić? Delije se mole za Grujića!

U slučaju da fudbaler Liverpula ne bude spreman za najviše napore njegovo mesto će zauzeti Srđan Plavšić.

Fudbal 16.04.2016 | 14:40
Analiza - Zvezdin tim za 151. Derbi: Koliko može Rendulić? Delije se mole za Grujića!

Crvena zvezda će pokušati da overi šampionsku titulu sa novim štoperskim tandemom. Ono što se moglo naslutiti još posle utakmice u Čačku trebalo bi sutra u Ljutice Bogdana da dobije potvrdu. Šansu da oplemeni igračku epizodu u Crvenoj zvezdi dobiće nekadašnji štoper Čukaričkog Zoran Rendulić.

Doveden kao veliko pojačanje posle evropskog kraha u duelima sa Kairatom i serije povreda Rendulić je zapao u drugi plan... Ipak, zbog povrede Sava Pavićevića i nekoliko slabih partija Edsona, ponovo će dobiri priliku na velikoj sceni.

Posao u Čačku je odradio vrlo korektno, tako da aktuelni stručni štab Crvene zvezde veruje da će zajedno sa kapitenom Lukovićem doneti stabilnost Zvezdinoj poslednjoj liniji. Rendulićevi aduti su iskustvo, kao i činjenica da je mnogo puta tokom karijere vojevao sa Partizanom.

Navijači Crvene zvezde će do početka meča gledati u nebo i moliti se za zdravlje Marka Grujića. Fudbaler Liverpula je tek ove sedmice počeo da trenira punim intenzitetom, mada i dalje oseća posledice povrede gluteusa. Njegova želja nije sporna, tim pre što će mu u ovom mandatu ovo biti poslednji večiti derbi. Međutim, odluka o sudbini Marka Grujića biće doneta nekoliko sati pre početka duela. U slučaju Grujićevog izostanka spreman je Srđan Plavšić.

Ostatak postave Crvene zvezde može da se okarakteriše jednom rečju – očekivano. Pored pomenutog Rendulića poslednju liniju činiće Luković, Ibanjez i Petković koji će imati delikatan zadatak da zaustavi Nemanju Mihajlovića.

Na krilima će priliku dobiti Srnić i Kataiji, dok će Donald i Le Talek zauzeti svoja mesta u srcu manevra. U napadu je neprikosnoveni Vijeira.

Komentari / 0

Ostavite komentar