Radonjić: Imamo razloga da vjerujemo!

Komentar trenera crveno-belih posle povratka iz Moskve, gde se njegov tim hrabro suprotstavio "armejcima".

Košarka 16.04.2016 | 14:20
Radonjić: Imamo razloga da vjerujemo!

Poput svojih igrača, trener Zvezde Dejan Radonjić takođe je bio dirnut dočekom na beogradskom aerodromu posle povratka iz Moskve.

Njegov tim nije uspeo da dođe do "brejka" protiv CSKA, senzacija mu je u četvrtak iskliznula iz ruku, ali su pristalice ipak bile zadovoljne. Posebno su pozdravile Stefana Jovića.

Šef struke crveno-belih takođe je bio dirnut dočekom na aerodromu.

"Mislim da je trenutni osećaj, što se tiče ambijenta, zaista fenomenalan. Tu ne treba mnogo trošiti reči", rekao je Radonjić novinarima.

U osvrtu na obe utakmice, u kojima je njegov tim namučio velikog favorita, ali ostao i "kratak" za veliku pobedu, trener Zvezde nije krio zadovoljstvo.

"Mislim da smo u oba meča pokazali igru koja je bila na nivou četvrtfinala Evrolige i da smo pokazali dobra izdanja. Ostaje žal nakon drugog duela, zato što nismo sebe nagradili za jako dobru igru u dužem intervalu, gde smo imali priliku i smenjivali se sa protivnikom u vođstvu. Imali smo mogućnost da napravimo to što se nije desilo, a moglo je. Ne znam ni kako bih to sada mogao da nazovem", dodao je Radonjić.

Trener crveno-belih svestan je da će i u ponedeljak biti veoma teško.

"Pokazali smo da ima razloga da verujemo i da budemo zadovoljni, ali to je novi meč, u novim okolnostima. Igraćemo pred svojim navijačima, očekujem da će podrška biti onakva kakva je uvek uz nas. Nadam se da bi to moglo da nam pomogne da odemo iznad mogućnosti i da dođemo do te pobede protiv ekipe koja je u krugu najužih favorita za osvajanje titule prvaka Evrope".

Koliko će biti teško oporaviti ekipu?

"Sigurno da svi osećamo žal što nismo iskoristili situaciju koju smo sami iskreirali i došli u poziciju da možemo da pobedimo. Međutim, moramo da se okrenemo onome što nas čeka. Osećanja su svakako pomešana, što je i normalno. Takođe, treba da ovih par dana iskoristimo da se odmorimo, pripremimo za novo iskušenje i novi veliki meč Zvezde u Evroligi", zastao je Radonjić.

Potom je podsetio da je njegov tim i u Moskvi pokazao osobinu koju je demonstrirao i ranije ove sezone, što je takođe istakao kao veoma važno.

"Voleo bih da budemo opet dobri. Sigurno da stanje mog tima uoči meča protiv CSKA nije nagoveštavalo da možemo ovako da igramo, ali pokazalo se u mnogim trenucima ove sezone da pokazujemo karakter, zavidan kvalitet, visok nivo spremnosti i dobrog karaktera da možemo da se nosimo sa ekipama kao što su one koje igraju u Evroligi, a eto, bili smo konkurentni i protiv CSKA u Moskvi".

Crveno-beli su za nastupe u Moskvi dobili pohvale i od prvog čoveka CSKA Andreja Vatutina i od predsednika tamošnjeg saveza Andreja Kirilenka, kao i od trenera "armejaca" Dimitrisa Itudisa.

Radonjić je istakao da se ti komentari ne odnose samo na prethodne dve utakmice.

"Mislim da su ti komentari proistekli iz svega što smo pružili u Evroligi. Još jednom smo pokazali da nismo slučajno ušli u Top 8 i da nismo nagrađeni, već da smo dobrim i kvallitetnim igrama i pronalaženjem rešenja u prvoj fazi sezone ušli u grupu najboljih timova u Evropi. Satisfakcija postoji i moramo da se okrenemo onome što nam sledi".

A sledi nastavak serije protiv CSKA, a nedugo potom i finalni okršaji ABA lige protiv Mega Leksa, za titulu...

"To je CSKA, pa finale ABA lige. Ima još dosta da se radi i uradi. Nadam se da je ovo dobar pokazatelj za sve što nam sledi. Usledio je pad posle Cedevite, očekivan što se mene tiče, ali krećemo sad dalje, napred, uz nadu da ćemo i dalje biti dobri", podvukao je trener Zvezde.

Komentari / 0

Ostavite komentar