Vučić: Njihov program je da mene mrze!

Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je u Kraljevu da je ceo politički program njegovih oponenata da ga mrze, ali da oni ne mogu da ga mrze toliko koliko on može da radi, i za njih, njihove porodice i za celu Srbiju.

Srbija 11.04.2016 | 20:13
Vučić: Njihov program je da mene mrze!

"Kad oni ustanu, meni je već prošlo pola radnog dana", rekao je Vučić na predizbornom mitingu u Kraljevu.

On je rekao da se ceo program njegovih političkih protivnika svodi na parole od "mrzimo Vučića", preko "lažeš Vučiću", do "Vučiću pederu"...

"Ako im je to plan i program teško Srbiji i sa njima i sa njihovim rešenjima", rekao je Vučić, ali je istakao da neće nikoga da vređa, niti da izgovori tešku reč, jer je njegov plan normalna, stabilna i pristojna Srbija.

Kaže da oni sada "drže lekcije", oni koji su ostavili mnoge fabrike pod katancem, poput Železare u Smederevu, MSK u Kikindi, ali i oni za vreme čije vlade je Kosovo priznalo više od 90 država, a za mandata ove - samo dve.

Zato, kako navodi, ne kaže slučajno da su predstojeći izbori - izbori za budućnost ili za prošlost, jer su u prošlosti oni koji su pljačkaškim privatizacijama razorili Kraljevo i svaki drug grad u Srbiji i uspeli da unište i pokradu gigante, privredne gigante Jugoslavije, ne samo Srbije.

"Jednu fabriku ovde nisu ostavili na nogama", rekao je Vučić.

"Obećavaju povećanje izdvajanja za kulturu za 18 odsto, za zdravstvo 40 odsto...sve kad se sabere izađe na 1000 odsto, a može samo sto procenata", primetio je.

Ističe da on neće da laže i vara garđane, da im obećava kule i gradove, ali da im obećava da će Srbija biti bolja zemlja i da će biti mnogo bolje mesto za život, nego što je juče bila.

Vučić je rekao da izbori nisu šala, igra i kockanje, već da su važni za budućnost Srbije:

"Nije ovo izbor za to ko će da bude glavni cirkuzant u parlamentu, ko je najduhovitiji, ko najglasnije govori...već izbor za Vladu Srbije, jer birate i predsednika i članove vlade. O tome svako mora dobro da razmisli", rekao je Vučić.

Dodao je da nisu daleko od istine oni koji kazu da na izborima 24. aprila samo "joga letači" nedostaju, što govori koliko su izbori važni da bismo mogli da damo ozbiljan i suštinski odgovor na sve izazove.

Vučić je istakao da je važno da Srbija ima čvrstu i jaku vladu, navodeći da je samo takva vlada mogla da obezbedi podršku u UN protiv rezolucije kojom bi bili proglašeni za genocidni narod, u Unesku, kao i u "carinskom ratu" sa Hrvatskom.

Slabu i marionetsku vladu, rekao je, žele pojedini u zemlji, regionu i svetu, koji bi da Srbiju da pretvore u evropskog gubavca.

Vučić je rekao da sutra ujutru ide u Mostar da, kaže, štiti Srbiju i srpske interese u regionu.

"Ali se vraćamo i pobedićemo ih! Pobedićemo ih zato što Srbija gleda u budućnost" rekao je Vučić.

Vučić napominje da je važno da sačuvamo ugled i poštovanje u svetu, da čuvamo dostojanstvo i ponos našeg naroda, da ne damo na Srbiju, da čuvamo Kosovo, štitimo Republiku Srpsku, ali i da je obaveza da imamo dobre odnose sa velikim silama, i na istoku i na zapadu.

"Samo takvi možemo da privlačimo investitore i otvaramo nova radna mesta", istakao je Vučić, navodeći da sledeća velika fabrika ide u Leskovac ili u Kruševac, a naredna ili u jedan od ta dva grada ili u Kraljevo.

Vučić je, na početku obraćanja građanima rekao da je zakasnio jer je razgovarao sa radnicima, jer, citirao je Rasima Ljajića, radnici nisu brojevi, već ljudi.

Gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić rekao je da u teškim vremenima najvaznije da građani ostanu ujedinjenji i zahvalio vladi na pomoći i podršci gradu posle poplava.

On je naveo da je nezaposlenost najveći problem u Srbiji i da nema odmora dok ne dođu nove investicije i dok se ne otvore nova radna mesta.

Podsetivši da je SNS donela plan za četiri naredne godine, Ilić je rekao da Srbija za to vreme može postati najboljim mestom za život.

Preduzetnica Sanja Simić Lavson, koja se vratila iz Pariza u Srbiju i investirala u poljoprivredu, poručila je da se ima zašto verovati u budućnost ove prelepe zemlje, u kojoj je i ona dobila podršku države, i jer se polako, ali sigurno, stvaraju povoljni uslovi za investicije u privredu.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

poseban je...

11.04.2016 18:58

Vucic je poseben, jedinstven i pravi drzavnik, uluva nadu za buducnost. Srecno na izborima...

ODGOVORITE
Name

Radnik

12.04.2016 08:51

Meni se čini po njegovim izjavama da se on naradi dok narod Srbije ustane....

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

12.04.2016 17:03

Mnogo je teatrelan, imao bi i Tramp od njega mnogo šta da nauči.

ODGOVORITE