Objavljeni podaci svih građana Turske

Hakeri su na internetu objavili podatke koji navodno sadrže lične informacije o skoro 50 miliona građana Turske, javila je agencija AP.

Svijet 05.04.2016 | 11:47
Objavljeni podaci svih građana Turske

Američka agencija navodi da je samo djelimično uspjela da potvrdi autentičnost ove vijesti, objasnivši da je provjerila podatke 10 osoba i da se ispostavilo da su za osam bili tačni.

U bazama podataka se nalazi 49.611.709 informacija, kao što su broj lične karte, adrese, datumi rođenja i imena roditelja.

AP navodi da se tu nalaze i informacije o turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, njegovom prethodniku Abdulahu Gulu i premijeru Ahmetu Davutogluu.

Hakeri su ostavili i poruku: "Ko bi mogao i da zamisli da nazadne ideologije i rastući vjerski ekstremizam u Turskoj mogu da dovedu do raspada tehničke infrastrukture"?

Turski zvaničnici se ovim povodom zasad nisu oglasili. Hakeri su dodali da Amerikanci ne treba da izaberu republikanca Donalda Trampa za predsjednika pošto "taj tip zvuči kao da zna manje o vođenju zemlje čak i od Erdogana".

Sajt na kome su objavljeni podaci drži islamska grupa koja se bavi objavljivanjem podatka, a na serverima u Rumuniji.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Fora

05.04.2016 09:53

Pa prije je to objavljivano u telefonskom imeniku. Sad ko lafo hackeri nesto objavili. Hasan Jusuf otac mu Osman, rodjen 23.4.1965. Svi ce sada to da citaju...

ODGOVORITE