Vojislav Šešelj: Tražiću od Haškog tribunala 12 miliona evra odštete!

Malo pre su me moji saradnici obavestili o presudi. Konačno su se pojavila dvojica časnih sudija, koji su pokazali da su čast, profesionalizam i obraz iznad političkog pritiska i sa pravnog aspekta doneli jedinu moguću presudu - rekao je Vojisav Šešelj, lider radikala, na koferenciji za novinare povodom danšenjeg izricanja oslobađajuće presude u Haškom tribunalu.

Srbija 31.03.2016 | 12:30
Vojislav Šešelj: Tražiću od Haškog tribunala 12 miliona evra odštete!

On je na početku konferencije upitao novinare zašto su danas došli u ovom broju.

"Možda sam mogao bar malo da dobijem da ne besne srpski neprijatelji i oni koju si antisrpski nastrojeni", rekao Šešelj.

"Odneo sam zahtev za odštetu od 12 miliona evra, još 2012. godine, a možda ću da je dopunim za još dva milona dok sam čekao presudu. Dobio sam i razne bolesti, a i strepeo sam sve vreme od presude. Republiku Srbiju neću tužiti", rekao je Šešelj.

Odgovorajući na pitanje novinara na šta će potrošiti novac od odštete ukoliko je dobije, Šešelj je rekoa da će najviše otići za SRS, ali i u dobrotvorne svrhe.

"Najviše bih voleo da doniram novac Srpskoj književnoj zadrugi, Matici srpskoj i voleo bih da finansiram štampanje celoukupne srpske književnosti do Vuka Karadžića", rekao je Šešelj.

On je rekao da su sudije u sudskom veću Žan Klod Antoaneti i Mandiaje Niang, pokazali da su profesionalizam, čast i obraz iznad svakog političkog pritiska, te da su pritiscima odoleli i doneli, s pravnog aspekta, jedinu moguću presudu.

On je izrazio žaljenje što njegovi, kako je naveo, bliski prijatelji, Milan Martić, general Zdravko Tolimir, Radovan Karadžić i mnogi drugi nisu imali u sudskom veću časne i poštene sudije, navodeći da bi i oni u tom slučaju bili oslobođeni.

"Moj stav prema Haškom tribunalu kao antisrpskom sudu i instrumentu novog svetskog poretka nije se ni za dlaku promenio", rekao je Šešelj.

Haški tribunal oslobodio je danas Vojislava Šešelja po svih devet tačaka optužnice, koja ga je teretila da je govorom mržnje podsticao i podržavao ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini tokom ratnih sukoba i proterivanje Hrvata iz Vojvodine.

Izvor: Informer

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

os

31.03.2016 12:35

Jesu li dotrčali Dodik i Vučić da ti prvi čestitaju?

ODGOVORITE
Name

Svrcio

31.03.2016 12:46

Vidi se da nisi trgovac. TRAZI 120 MILIONA DA BI, MOZDA, DOBIO 1,2

ODGOVORITE
Name

perhan

31.03.2016 12:57

Cestitke Voji. Ljudi u banja luci je trenutno neko ludilo.Helikopteri kruze satima.Ako uhapse al kaponea ,taj dan cu obiljezavati kao slavu.

Name

car

31.03.2016 12:50

VELIKI DAN ZA DOKTORA SESELJA KAO I ZA SAV SRPSKI NAROD S OBE STRANE DRINE ZIVIO DOKTOR VOJISLAV SESELJ.

ODGOVORITE
Name

Care

31.03.2016 13:20

Ima Boga

ODGOVORITE
Name

Deal

31.03.2016 13:42

Koju odstetu neskromni i nezahvalni jado, imas srece da ti nisu presudile druge stvari. Da si pravi rodoljub podnio bi molbu da podijelis kaznu po pola s Radovanom, pa kada vam se odbije do sada odradjeno, zatim velika mogucnost prijevremenog otpustanja, moglo bi se od slobode obojice nesto i usicariti.

ODGOVORITE
Name

os

31.03.2016 15:50

I Radovan će biti oslobodjen. Nema dokaza protiv Radovana.

Name

daka

31.03.2016 14:07

Svaka cast kume!!! Zivio i da nam dodjes u Trebinje brzo

ODGOVORITE
Name

Fleshh Rojall

31.03.2016 14:11

Nadovezacu se samo na Perhana,, ja sam davno izjavio da cu tri dana slaviti taj dan, da vidim snuzdenog, sjebanog, pokornog mesetara u sudnici... Vojo,,, Srbi da su imalo pametni, Voju za vrhovnog za sve srbe, i ovamo, i tamo preko Drine. To je jedini fanaticni srbin koji stvarno stiti srpske vitalne interese, poslati EU u pm, stvoriti srpski nacionalni patriotski front, platiti dobro specijalno obucene ljude, iii, polako, gde pravda zataji" na scenu stupaju ONI koji su iznad zakona.. Samo tako mozemo postati jako mocna nacija..

ODGOVORITE
Name

Šta je sad ovo ?

31.03.2016 14:16

Prije kudio sud a sad ga hvali.

ODGOVORITE