Oglasio se Počuča: Borim se do kraja

Dobrovoljac u ukrajinskom ratu Radomir Počuča koji je uhapšen u nedelju, pa pušten na slobodu, oglasio se na svom Facebook nalogu.

Srbija 30.03.2016 | 14:02
Oglasio se Počuča: Borim se do kraja

Prenosimo vam njegov post u celosti:

"Oprostite što pišem latinicom, javljam se sa računara prijatelja. Privremeno su mi oduzeti telefon i računar, te nisam mogao da se javim ranije, to jest juče, kada sam pušten na slobodu. Pisanja dnevnih novina tipa Kurir okačite mačku o rep, osim ako ne vidite moju sliku u intervjuu zajedno sa novinarom. Sasvim sam ok, raspoložen da se borim do kraja za ono u šta verujem, i hvala svima koji su brinuli za moje zdravlje, koje je - da naglasim - odlično. Tu sam da ostanem. S verom u Boga....”

Počuča, nekadašnji portparol specijalne jedinice MUP-a Srbije a potom ruski dobrovoljac u ratu u Ukrajini, pušten je juče iz pritvora u Beogradu.

On je pušten nakon saslušanja kod tužioca, i određena mu je mera redovnog javljanja policiji, dok se ne okonča proces.

Počuča je boravio jedno vreme na ratištu u Ukrajini i za njim je bila raspisana poternica Višeg suda u Beogradu 27. novembra 2014. zbog izbegavanja da se pojavi na suđenju koje se protiv njega vodi zbog optužbi da je ugrozio sigurnost “Žena u crnom”.

On je pretnje uputio preko Facebooka, a putem iste društvene mreže poručivao je i premijeru Aleksandru Vučiću, uz neprimeren rečnik, “da će proći kao Čaušesku”, bivši predsednik Rumunije, koji je streljan.

(Mondo.rs)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

кбл

30.03.2016 12:41

Ај сретно.

ODGOVORITE