Bane Ivanović preskače Piksija i stiže Džajića!

Kapiten fudbalera Srbije Branislav Ivanović odigraće u utorak na gostovanju Estoniji u prijateljskom susretu 85. utakmicu u dresu nacionalnog tima.

Fudbal 29.03.2016 | 16:00
Bane Ivanović preskače Piksija i stiže Džajića!

Tako će iskusni defanzivac preskočiti Dragana Stojkovića po broju nastupa i doći do broja sa kojim se oprostio Dragan Džajić.

- Ne gledam mnogo statistiku, ali znam da je veliki broj u pitanju. Znam, takođe, koja su dva igrača (Dejan Stanković i Savo Milošević) ispred mene i čast mi je biti među velikanima, ali sa takvim veličinama ne bih da se poredim - rekao je Ivanović za sajt FSS.

Kapiten Srbije jedan je od trojice reprezentativaca (Kolarov i Ljajić) koji su bili akteri i poslednjeg meča u Talinu.

- Sećam se, naravno, svega, ostao je gorak ukus, poništen gol u 90. minutu. Sudija je već priznao gol a onda, možda i prvi put u istoriji fudbala, da neko posle pet minuta, promeni odluku. Prosto neverovatno, jer sa tom pobedom sve bi se drugačije odvijalo u tim kvalifikacijama. Kada bismo razmišljali o naplati dugova, imali bismo mnogo da ih naplatimo

Estonci su tokom ovog ciklusa prijateljskih utakmica odigrali nerešeno sa Norveškom.

- Upoznali smo se, pogledali snimak, timski veoma dobro deluju. Imaju i sada u postavi nekoliko igrača iz tog perioda. Nemaju individualno veliki kvalitet, ali su timski jaki, mnoge reprezentacije su imale problema na ovom terenu u Talinu. Očekuje nas velika borba.

Ivanović ističe da su prethodnih dana dobro radili i da posle meča sa Poljskom imaju veće samopouzdanje.

- U situacijama pred golom Poljske sam mogao i morao bolje da reagujem. Iskreno, ne studiram lično svoju igru, meni je važno da smo kao tim defanzivno stajali jako dobro. Prvu šansu sam morao da iskoristim i postignem gol, druga je bila odbitak, mogao sam bolje da reagujem, ali ponoviću opet, kao tim pokazali smo napredak. Izgubili smo utakmicu, ali posle svega što smo prikazali, izašli smo pozitivni iz meča i svako ko je dobronameran, mislim da će biti realan i reći da smo odigrali dobru utakmicu u Poznanju. Ukoliko ponovimo to izdanje u Talinu, nadam se i dobrom rezultatu - završio je Ivanović priču za sajt FSS.

Komentari / 0

Ostavite komentar