"Presuda Karadžiću je politički motivisana!"

Vlada Republike Srpske konstatovala je danas da je prvostepena presuda Haškog tribunala protiv bivšeg predsjednika Srpske Radovana Karadžića primarno politički utemeljena i motivisana, te da ne doprinosi pomirenju i jačanju povjerenja naroda i građana na prostoru bivše Jugoslavije.

Republika Srpska 25.03.2016 | 19:50
"Presuda Karadžiću je politički motivisana!"

Na posebnoj sjednici Vlade u Banjaluci istaknuto je da je navedena presuda protiv pojedinca, a ne kolektiviteta, te se rezolutno odbacuje bilo kakva mogućnost njene zloupotrebe u smislu osporavanja ili dovođenja u pitanje Srpske i njenih institucija, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Vlada Republike Srpske će, u granicama ustavnih i zakonskih ovlaštenja i mogućnosti, pružiti svu neophodnu pomoć timu odbrane u procesu pripreme i realizacije žalbenog postupka, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije saopštila je nakon današnje sjednice da neće dozvoliti da presuda prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću bude upotrijebljena protiv Srba, niti s ciljem ugrožavanja slobode i opstanka srpskog naroda u Republici Srpskoj.

Istu proruku ponovio je predsjednik Vlade Aleksandar Vučić, nakon sastanka sa patrijarhom srpskim Irinejem.

BN TV