"Presuda je dobar materijal za žalbu"

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen u Haškom tribunalu nepravosnažnom presudom na 40 godina zatvora. Odbrana je najavila žalbu.

Republika Srpska 24.03.2016 | 22:50
"Presuda je dobar materijal za žalbu"

"Presuda je pravno rečeno dobar materijal za žalbe i nadamo se da žalbeno vijeće neće postupati kao sudsko", rekao je Goran Petronijević, jedan od Karadžićevih pravnih savjetnika.

Ovo je prvo poluvrijeme, odbrana je uspješno dokazala da Republika Srpska nije genocidna tvorevina, kaže ekskluzivno za BN TV Sonja Karadžić-Jovičević, kćerka Radovana Karadžića.

Prvostepena presuda Karadžiću je nepravedna i neće doprinijeti ni pravdi ni istini o događajima na ovim prostorima iz 90-ih godina prošlog vijeka, ocijenio SDS.

Presuda Karadžiću neće imati posljedice po status Srpske i njenih institucija, ocjenjuju predstavnici vlasti i opozicije u Republici Srpskoj.

Presuda Karadžiću je nepravedna i predstavlja dokaz da je Haški tribunal politički sud, ocjenjuju građani koje smo anketirali širom Srpske.

Udruženja porodica bošnjačkih žrtava nezadovoljna su visinom kazne Karadžiću, smatrajući da je trebalo da bude kažnjen doživotnim zatvorom.

Srbija neće dozvoliti da se presuda Karadžiću iskoristi za napade na Srpsku, poručio Vučić.

Odavanjem pošte žrtvama, Srbija obilježila 17 godina od početka NATO agresije.

Pogledajte Dnevnik 2 BN TV:

BN TV