Dačić Hrvatima o blokadi u EU

Susedi burno reagovali zbog odluke Haga da Šešelj prati izricanje presude sa slobode, pa su zapretili da će blokirati otvaranje poglavlja 23 i 24.

Region 20.03.2016 | 17:40
Dačić Hrvatima o blokadi u EU

Beograd će od Brisela tražiti pomoć da spreči hrvatsku blokadu u napredovanju Srbije u evropskim integracijama, a šef srpske diplomatije Ivica Dačić poručuje za Kurir da se naša zemlja mora braniti iako on na nove pretnje iz Zagreba gleda kao na tragikomediju.

"Hrvatska nastavlja s verbalnim ratom protiv Srba i Srbije. Pretnje da će Hrvatska usporiti evropske integracije Srbije su tragikomične. To je suprotno njihovoj odluci Sabora da evrointegracije Srbije neće uslovljavati bilateralnim temama".

"Umesto tolerisanja govora mržnje i stvaranja antisrpske euforije, bolje bi bilo da se usredsrede kako da i Hrvatska i Srbija žive bolje, kako da sarađujemo, imamo bolje ekonomske odnose, zaposlimo ljude. Lako je svađati ljude, teže je pomiriti ih. S Hrvatskom treba imati čiste račune, hoćeš-nećeš, možemo da zajedno gradimo dobre odnose, ali možemo i moramo da branimo Srbe i Srbiju", izjavio je Dačić.

Izvor: Kurir

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

snouden

20.03.2016 17:17

E nek je u inat hrvaticima,zlotvorima sto nas vise nevole i mrze mi smo jaci ,bolji ,ljepsi ,pametniji srbi.

ODGOVORITE
Name

rodjo

20.03.2016 20:12

Daco nemoj da zaboravis,oni su prisutni na vasem trzistu a ne vi na njihovom.

ODGOVORITE
Name

Dzoni

21.03.2016 12:08

Hrvati ce uvek gurati klin u tockove Srbiji.Trn u oku im je napredna Srbija, I Republika Srpska !