Drinkvoter ili Popivoda – pitanje je sad?!

Lester Siti apsolutni je hit fudbalskog sveta, a, kako to obično biva, novinari i mediji širom sveta daleko detaljnije se bave 'Lisicama' nego inače.

Fudbal 23.03.2016 | 23:00
Drinkvoter ili Popivoda – pitanje je sad?!

Ekipa Klaudija Ranijerija igra fenomenalno ove sezone, pošto na osam kola do kraja Premijer lige ima pet bodova više od drugoplasiranog Totenhem Hotspura, a devet od Arsenala.

Tokom godine imali smo prilike da saznamo sve i svašta iz života i karijera Džejmija Vardija, Rijada Mareza i Ngolo Kantea i drugova, a sada je na red došao sjajni vezista Danijel Deni Drinkvoter.

Učenik škole slavnog Mančester Junajteda u potpunosti je oživeo karijeru u 26. godini, a partijama ove sezone zaslužio je poziv Roja Hodžsona u reprezentaciju Engleske.

Vođeni tom vešću, mediji na Ostrvu bacili su se u istraživačko novinarstvo i došli do 'saznanja' da je Deni već igrao fudbal na internacionalnom nivou. I ne samo to – već i da je igrao Svetsko prvenstvo i da je na Evropskom prvenstvu bio strelac protiv Nemačke.

Naravno, u pitanju je šala, pošto ni Englezima nije dugo bilo potrebno da shvate da se bivši reprezentativac Jugoslavije zove, kada se njegovo ime transkribuje, kao novopečeni član Gordog Albiona.

U pitanju je nekadašnje desno krilo ljubljanske Olimpije, Ajtrahta iz Frankfurta i reprezentativac Jugoslavije Danilo Popivoda – ili kako su novinari lista 'The Sun' preveli svojim čitaocima – Danijel Drinkvoter.

Popivoda je nastupao za selekciju Jugoslavije na Svetskom prvenstvu u Zapadnoj Nemačkoj 1974. godine, dok je dve godine kasnije bio strelac na završnom turniru Evropskog prvenstva u našoj zemlji protiv Zapadne Nemačke.

Englezi se nadaju da će Drinkvoter uspeti barem da ponovi internacionalnu karijeru svog 'imenjaka i prezimenjaka' sa Lovćenca.

Komentari / 0

Ostavite komentar