Vučić predstavlja Srbiju na Evroviziji

Radio-televizija Srbije odlučila je da Srbiju na 61. „Pesmi Evrovizije“ predstavlja Sanja Vučić ZAA.

Srbija 07.03.2016 | 20:00
Vučić predstavlja Srbiju na Evroviziji

Sanja će se za naklonost publike i stručnog žirija 43 zemlje Evrope i Australije boriti kompozicijom Goodbye Ivane Peters, koja je i tekstopisac numere.
Aranžman potpisuju – za simfonijski orkestar Ivan Ilić, dirigent Big benda RTS-a, a za programing Uroš Marković.

„Predstavnik Srbije na ovogodišnjem 'Evrosongu' izabran je na internom konkursu RTS-a. Ove godine predstavljamo jednu mladu i izuzetno talentovanu pevačicu, čija će interpretacija i energija, verujemo, biti iznenađenje kako za domaće, tako i za inostrane ljubitelje 'Pesme Evrovizije'“, otkrio je Dragan Ilić, šef delegacije Srbije na „Pesmi Evrovizije“.

Odluku o srpskom predstavniku doneli su urednici Muzičke redakcije RTS-a.

„Ovakav princip omogućio je da RTS na takmičenje pošalje jedno novo lice, za koje smatramo da će srpsku pesmu predstaviti na najbolji način. Iza izvođača stoje svi resursi RTS-a, uključujući orkestre, aranžere, producente koji rade u našoj kući, tako da po prvi put RTS na 'Evrosong' šalje kompoziciju koja je u najvećoj meri urađena svim raspoloživim autorskim i tehničko-produkcionim kapacitetima Radio-televizije Srbije“, dodao je Ilić.

Nakon predstavljanja izvođača, u specijalnoj emisiji „Pesma Srbije za Evropu“ gledaoci u Srbiji i ljubitelji „Evrosonga“ širom sveta moći će premijerno da čuju kompoziciju koju će Sanja Vučić ZAA pevati u ime Srbije u Stokholmu.

Emisija je na programu u subotu 12. marta, u 21.00 na RTS 1, i predstaviće srpskog izvođača, njena interesovanja i talente, što će gledaoci moći i da vide.

Kroz razgovor i muzičke numere gledaoce će voditi najpoznatiji srpski TV voditelji, koji će publici predstaviti sve najinteresantnije činjenice i zanimljivosti o predstavnici i o kompoziciji.

Srbija će nastupiti u drugom polufinalu 61. „Pesme Evrovizije“

Polufinala su zakazana za 10. i 12. maj, dok je Veliko finale 14. maja u Areni „Globen“ u Stokholmu, uz direktan prenos na RTS-u.

Sanja Vučić (22) rođena je 8. avgusta 1993. godine u Kruševcu. Muzički se obrazovala odmalena na odsecima solo pevanja, a zanimljivo je da su joj i roditelji pevači. Kao mala od njih je učila stare narodne pesme i sevdalinke, a deceniju i po kasnije postala je glas spreman da peva Aretu Frenklin, Bijonse...

Sanja je pevala u više bendova (džez, rege, etno), a sa horom je nastupala u mnogo zemalja. Usavršavala se sa operskom divom Katarinom Jovanović, koja za nju kaže da je „važno da ostane svoja i da sačuva svoju posebnost".

Studira arapski jezik, a prepoznatljivi je vokal sastava ZAA sa kojima je nastupala na svim većim regionalnim festivalima („Egzit“, „Lav fest“, „Nišvil“, „Arsenal fest“...). Sa grupom ZAA ima do sada objavljen jedan album What about.

Ivana Peters, autorka pesme Goodbye, kojom će nas Sanja predstavljati na izboru za „Pesmu Evrovizije“, kaže da će „morati da obuzdavaju Sanjin glas, jer ona može mnogo više od toga što pesma zahteva“.

Sanja Vučić živi u Beogradu, obožava svoj Kruševac i kaže da je za nju najveća sramota ako neki deo Kruševca nije upoznala. Sada će upoznati i Stokholm. Pojedini urednici već Sanjinu karijeru označavaju kao „srpski san“ – kako neko mlad, bez ikakve protekcije, zahvaljujući svom talentu može da dobije šansu života.

Ivana Peters je rođena u Beogradu. Muzikom se bavi od malih nogu, završila je nižu i srednju muzičku školu. Sa 15 godina počinje da peva u grupi "Who is the best", koja je pretežno svirala rep muziku i sa kojima je kao vokal snimila dva albuma 1994. godine.

Sa nepunih 20 godina se pojavljuje na festivalu „Beogradsko proleće“, gde svojom bravuroznom vokalnom interpretacijom skreće pažnju na sebe.

Nakon festivala postaje član popularne grupe „Tap 011“ koja je devedesetih godina bila jedna od najslušanijih grupa u zemlji, sa puno radijskih hitova. Sa njima je snimila tri albuma i učestvovala na mnogo festivala.

Grupu napušta i osniva svoj autorski rok sastav „Negativ“, sa kojim je do sada snimila tri albuma. Na ovim albumima se potpuno autorski ostvarila, autor je muzike i tekstova za većinu pesama.

Godine 2004, na festivalu „Beovizija“ ubedljivo odnosi pobedu sa pesmom "Zbunjena". Na prvim mestima vodećih top-lista u zemlji i regionu nalazile su se pesme "Ja bih te sanjala", "Svet tuge", "Tango" i druge.

Uživa nepodeljene simpatije publike i muzičkih stručnjaka i važi za jedan od najboljih ženskih vokala na ovim prostorima.

Trenutno je u studiju, gde sprema svoj prvi solo album.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Tito

07.03.2016 20:09

Sretno

ODGOVORITE
Name

NapreDNO

07.03.2016 21:07

Ni frižider ne možeš otvoriti da ne iskoči neko od Vučića. Da nije njih, frižider bi mi bio prazan.

ODGOVORITE
Name

DareDevil

07.03.2016 23:17

Dovoljno se samo prezivati Vučić.

ODGOVORITE