Ruska "crna rupa" izazvala paniku

Rusija bi u Siriji mogla da upotrebi "tajno oružje" i da samim tim Zapadu uputi izazov na koji ne bi imao čime da odgovori, piše analitičar britanskog lista Obzerver.

 

Svijet 05.03.2016 | 08:10
Ruska "crna rupa" izazvala paniku

Povod za paniku na Zapadu bila je izjava komandanta Crnomorske flote, admirala Aleksandra Vitka, da će u operaciji u Siriji, u sastavu Sredozemne grupe Vojno-mornaričke flote Rusije, biti angažovane najnovije podmornice naoružane raketnim kompleksom "kalibar".

U decembru 2015. godine podmornica "Rostov na Donu" već je lansirala krstareće rakete iz Sredozemnog mora na teroriste ID-a u Siriji.

Složeni manevri pri malim brzinama "To nisu obične podmornice. One su najtiše i najneprimjetnije na svijetu; zbog toga ih NATO zove 'crnim rupama'", naglašava autor Obzervera.

Glavne prednosti ruske podmornice "Rostov na Donu" jesu njena mala masa i razmjere; ona može da izvodi složene manevre pri brzini od 40 kilometara na čas. Pored toga, "Rostov na Donu" može da bude pod vodom do 45 dana, a nečujnost podmornice čini je praktično nevidljivom za protivnika.

Izvor: NN/sputniknews.com

 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

haha

05.03.2016 08:03

Necujna podmornica....!!!! pa to se prevazislo u II. sv. ratu...a Rusi jos uvijek na tome....ahahhah ljudi koriste naprednije tehnologije za otkrivanje i lociranje na vodi, pod vodom, i u vazduhu..... nego....gdje im je ona "morska vjestica" kojim je Beograd punio narodu mozak 90-tih

ODGOVORITE
Name

Milos

05.03.2016 08:30

Ajde ne brukaj se bez potrebe...

Name

Matrix

05.03.2016 08:58

Glup si koliko si težak...vjerovatno više znaš od NATO eksperata

Name

čćšđž

05.03.2016 09:29

Kako se lože ovi što komentarišu! Zabole me i za jedne i za druge !

Name

projekt 636

05.03.2016 10:49

cuj....ja se brukam... rijec je od podmornici na dizel pogon "projekt 636" u NATO-u pod nazivom "Improved Kilo" ili "Kilo-II-Klasse" ove iste podmornice osim Rusije posjeduju (kupili od Rusa) Kina...Indija...Alzir...Venecuela....Vijetnam eto koliko je to Rusko "Tajno oruzje" zaista "TAJNO" PS: tek sad vidjeh da je izvor vijesti "sputnjik" hahahhahahahhah

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

05.03.2016 13:13

Stvarno si talentovano glup i zatucan. Pročitaj kada si tako upućen kakve radare i sisteme za ometanje radara ima i još mnogo elektronike, Koliko ciljeva može da gađa odjednom. Koliko je naoružana, da li ima mogućnost korišćenja projektila sa nuklearnim bojevim glavama i kojeg su dometa. Koliko su precizni svi ti projektili koje ima u arsenalu. Sve budale i mentalno povodljive osobe i maju glupu amerčku baljezgariju da su sve izmislili Ameri a oni još uvoze ruske raketne motore i Rusi ih voze u svemir za masne pare. Ti se glupane smiješ svojoj gluposti. Najgore je što toga nisi svjestan.

Name

Mirko Nemirko

05.03.2016 10:55

Ljubav,rad,mir i porodica to je ono sto me zanima. A Amerikanci i Rusi sa svojom profiterskom ratnom politikom me ne zanimaju. Svi vi koji navijate za jedne ili druge ste glupi i ne kapirate smisao zivota. Boze pomozi im! Dosta vise rata bilo gdje da je.

ODGOVORITE
Name

rodjo

05.03.2016 11:52

Trenutno stanje sa projektom Beograd na vodi kaze da od toga nema nista. Prema tome uvijek postoji alternativa,na primjer Beograd pod vodom.Prema tome Vucko kupuj podmornice.....

ODGOVORITE
Name

rodjo

05.03.2016 11:56

Izvinite,mala greske,,U Beogradu pod vodom.

ODGOVORITE