Vučić: Da su nam bar rekli "Izvinite, Srbi"

Stav Pentagona da Srbi u Libiji nisu stradali u bombardovanju smatraćemo globalnim obračunom velikih sila ukoliko Pentagon ne dostavi dokaze, kaže Vučić.

Srbija 25.02.2016 | 15:40
Vučić: Da su nam bar rekli "Izvinite, Srbi"

Vučić je rekao da je moglo da se razgovara o drugim teorijama da smo imali samo rezultate autopsije libijskih stručnjaka, ali da to posle rezultata obdukcije naših lekara više nije moguće.

"Kad su odbukciju sproveli naši lekari, nemamo sumnje kako su ti ljudi nastradali. Kad imate 12 rana na telu istovremeno dobijenih, nedvosmisleno od eksplozije, onda oni (Pentagon) moraju da nam pokažu bilo kakav dokaz koji bi nas uvukao u bilo kakvu drugu priču", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara o saopštenju Pentagona.

Na konstataciju novinara da Pentagon tvrdi da bi tela Jovice Stepića i Slađane Stanković bila u gorem stanju da su stradali u eksploziji, Vučić je odgovorio da ne zna kako Amerikanci znaju u kom su stanju tela, ali da su njemu izgledala loše i da pre toga nisu imala ni modricu.

"Očigledno da su povrede nastupile jednovremeno, ali, neka daju oni satelitske snimke, neka nam pokažu i daju dokaz za bilo šta", istakao je Vučić.

"Ovako, mislim da je stav Pentagona da službenici srpske ambasade nisu stradali u bombardovanju objekta Islamske države u Libiji deo globalnog obračuna između velikih sila, u kojem Srbija ne želi da učestvuje", rekao je Vučić.

On je dodao da se ne mogu u život vratiti ni Stankovićeva, ni Stepić i da su drugačije priče dodatna uvreda kako za njih, tako i za sve građane Srbije.

"I lepše je bilo dok su rekli - 'Izvinite, Srbi i porodice Stepić i Stanković', nego ovo danas", zaključio je Vučić.

Pentagon je juče osporio tvrdnje da je dvoje otetih službenika Ambasade Srbije u Libiji ubijeno u vazdušnom napadu američkih snaga na objekat Islamske države u toj zemlji.

Izvor: B92

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

putin

25.02.2016 15:08

A hoce hoce e moj Vucicu moja b...o!Jos ce ti i bombonjeru poslati!?

ODGOVORITE
Name

Zenica

25.02.2016 15:09

Zar si stvarno mislio da ces dobiti izvinjenje?Pa to je CIA Ima film jedan gdje je radnja o dronu.Lik ulazi u kontejner i Las Vegasu i dize dron u Avganistanu.Prate i ubijaju neke sumnjive u nekoj kuci.Poslije kad su ih raketirali nisu se sklonili vec cekaju dzenazu i onda direkt u dzenazu..tako da od njih niko nece dobiti ispriku

ODGOVORITE
Name

miki

25.02.2016 15:16

Eno danas USA ambasador u Beogradu lijepo rece da USA uopste nije bombardovala kucu za koju im je vlast Srbije rekla da su u njoj Srbi nego neku drugu

ODGOVORITE
Name

DULE NS

25.02.2016 15:40

G > PREDFSEDNICE BATALI GLUPOSTI KO TI SE IZVINIO ZA 1999tu IZASTO JE TO URADJENO ONI MORA DA UBIJAJU PA MAKAR I SVOJE BATALI G.RADICA I NJEGOVE KOMENTARE ON JE ZA TU POLITIKU ZELENBAC.

ODGOVORITE
Name

Dragan

25.02.2016 16:07

Ali ti moraš da kazniš bar sto srpskih policajaca zbog ubistva šiptarskih terorista sa američkim pasošem, braće Bitići. Ispravi kičmu, ili prestani da kmečiš!

ODGOVORITE
Name

DRAGANE TI SI U PRAVU

25.02.2016 16:58

ALI STA MI SITNI MOZEMO TU URADITI KAD SMI 2000te BILI SLEPI I ZALUDJENI.