Tragična smrt dječaka Bugojno zavila u crno

Š.H., šesnaestogodišnjak iz Glamoča i učenik prvog razreda Građevinske škole u Bugojnu, pronađen je u ponedjeljak mrtav kod ruinirane zgrade "Plave bolnice" u ovom gradu.

Bosna i Hercegovina 23.02.2016 | 19:15
Tragična smrt dječaka Bugojno zavila u crno

Osnovano se sumnja da je dječak skočio i izvršio samoubistvo, a u MUP-u Srednjebosanskog kantona kažu da su motivi zasad nepoznati. "Najvjerovatnije se radi o samoubistvu.

U toku su istražne radnje i saslušanje pojedinih ljudi, ali dosadašnja istraga je pokazala kako nema elemenata krivičnog djela. O motivima ne možemo govoriti", rečeno je u MUP-u SBK.

Da tragedija bude veća, dječaka je zajedno s pripadnicima policije oko 22 časa pronašao njegov otac, koji je ranije tog dana prijavio nestanak i izrazio sumnju da mu se sin nalazi na lokalitetu gdje je i pronađen. Na licu mjesta bio je i mrtvozornik, koji je konstatovao smrt, a naložena je i obdukcija tijela, nakon koje će biti utvrđen tačan uzrok smrti. Inače, otac je nestanak prijavio oko 18 sati, nakon što se dječak nije javljao duže vrijeme.

Prijatelji su ga posljednji puta vidjeli po danu s djevojkom u jednom kafiću kako pije piće. Kasnije je navodno otišao u drugi lokal, a zatim se zaputio u pravcu bolnice.

Inače, bio je smješten u Đačkom internatu "Sultan Ahmed" u Bugojnu, odakle je pohađao školu.

Stanovnici Bugojna u šoku su primili vijest da je dijete odlučilo da okonča svoj život. Kivni su i na gradske vlasti, koje su se godinama mijenjale, a nikada nisu završile izgradnju bolnice.

"Ruševina koja je trebalo da bude zgrada spasa postala je zgrada užasa", samo je jedan od komentara koji su građani uputili juče na društvenim mrežama.

Sve ovo podsjetilo ih je i na Mahira Rakovca iz Sarajeva, četrnaestogodišnjeg dječaka koji se u decembru prošle godine takođe ubio tako što je skočio s osmog sprata zgrade. Roditelji dječaka su nakon njegove smti uputili niz optužbi na račun obrazovne ustanove koju je pohađao, zbog, kako su rekli, vršnjačkog nasilja koje je trpio, a cijeli slučaj se i dalje istražuje.

(NN)

Komentari / 0

Ostavite komentar