Austrija krši ljudska prava uvođenjem kvota

Organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešnel" saopštila je danas da kršenje ljudskih prava predstavlja odluka Austrije da uvede ograničenja zahtjeva za azil.

Svijet 23.02.2016 | 09:30
Austrija krši ljudska prava uvođenjem kvota

Austrija je izazvala negodovanje drugih članica EU, a i Evropska komisija saopštila je da je protivzakonita objava Beča da dnevno neće primati više od 80 zahtjeva za azil na glavnoj migrantskoj ruti iz Slovenije.

"Ženevska konvencija za prava izbjeglica ne poznaje termin kvote ili ograničenje prijema. Ženevska konvencija je obavezujući zakon u Austriji. Prekršen je zakon", rekao je šef "Amnesti internešnela" za Austriju Hajnc Pacelt.

On je naglasio da zemlja koja može da pruži smještaj za 2,8 miliona turista godišnje, može da ulini više.

"Skaradno je prihvatiti odgovornost, poput Ženevske konvencije i potom je nepoštovati u slučaju prve krize", dodao je Pacelt.

Austrijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je određivanje dnevnik kvota za prijem azilanata preko granice sa Slovenijom, "u potpunosti u okviru zakona".

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Karadoz

23.02.2016 11:52

Koliko kosta azilant? https://vimeo.com/142495994

ODGOVORITE
Name

srb.

23.02.2016 20:54

Srbe su stavljali u Zatvor kada su protjerivani iz HRVATSKE,to se događalo u Švedskoj,i deportovali u Srbiju,i Ja sam to prošao. To se događalo po cijeloj Švedskoj sa Srbima. Geteborg,Malme i druga mjesta,samo u to vrijeme su Šiptari dobro došli. Kao i danas Propaganda radi svoj posao??!!Koja ljudswka prava toga nem samo na papiru.

ODGOVORITE