NBA: Jokić zablistao, novi dabl-dabl, Mirza vrlo dobar, Juka solidan

Srpski košarkaš Nikola Jokić pružio je jednu od najboljih partija u dosadašnjoj NBA karijeri. Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine Mirza Teletović i Jusuf Nurkić pružili su sinoć solidne partije u svojim NBA timovima.

Košarka 22.02.2016 | 13:40
NBA: Jokić zablistao, novi dabl-dabl, Mirza vrlo dobar, Juka solidan

U porazu svog Denvera od Bostona 121:101 Jokić je upisao 23 poena (10-15 iz igre za 30 min), 13 skokova i 4 asistencije.

U poenima je izjednačio drugi najbolji skor, više je dao samo Torontu (27), a jedino je na toj utakmici zabeležio i skok više.

Srpski centar sada u ruki sezoni prosečno beleži 9,6 poena, 6 skokova i 1,6 asistencija.

Boban Marjanović nije igrao u pobedi Sparsa nad Finiksom.

U novom porazu Finiksa, 11. uzastopnom, ovog puta od San Antonio Sparsa (111:118), Mirza je za 29 minuta na terenu ubacio 14 poena, ostvario četiri skoka, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Ipak to nije pomoglo Sansima jer je na drugoj strani izuzetno raspoložen bio Francuz Toni Parker sa 22 koša. Dva poena manje uknjižio je Peti Mils, dok je Lamarkus Oldridž ubacio 19 pogodaka.

Kod Sansa je najefikasniji bio Aleks Len sa 23 poena.

Klub iz Arizone se poslije novog neuspjeha nalazi na pretposljednjem mjestu Zapadne konferencije sa skorom od 14 pobjeda i čak 42 poraza.

Ni Denver Jusufa Nurkića nije upisao pobjedu u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Nagetsi su poraženi od Bostona (101:121) uprkos fantastičnoj partiji srpskog košarkaša Nikole Jokića, koji je zabilježio dabl-dabl učinak od 23 koša, 13 skokova i četiri asistencije.

Nurkić je za na parketu proveo skoro 12 minuta i postigao četiri poena uz dvije uhvaćene lopte.

Komentari / 0

Ostavite komentar